Antena 3 CNN Externe Rusia şi Ucraina se pregătesc de război? Exerciţii militare în Crimeea şi lângă frontiera estică a Ucrainei

Rusia şi Ucraina se pregătesc de război? Exerciţii militare în Crimeea şi lângă frontiera estică a Ucrainei

Rusia şi Ucraina se pregătesc de război? Exerciţii militare în Crimeea şi lângă frontiera estică a Ucrainei
27 Apr 2015   •   09:07

Aplicaţii militare au loc în Rusia şi Ucraina, aproape de graniţele comune. Ucrainenii fac exerciţii militare nu departe de Peninsula Crimeea, anexată de Rusia, anul trecut. Militarii ruşi fac în schimb aplicaţii lângă frontiera estică a Ucrainei.

Ucrainenii au organizat aplicaţia militară în sudul ţării. Alături de trupele de infanterie, au fost mobilizate pentru exerciţiu şi blindate, piese de artilerie, avioane şi elicoptere. Însoţit de câţiva lideri militari ucraineni, preşedintele ţării, Petro Poroşenko, a urmărit mişcările soldaţilor.

Ruşii au organizat şi ei aplicaţii, în Regiunea Rostov, din sud-vestul ţării, aproape de graniţa cu Ucraina. Mai multe contingente au fost trimise în zonă, pentru a lua parte la exerciţiile militare care vor ţine câteva zile.

Aplicaţiile au loc într-o perioadă în care tensiunile par să ia amploare în estul Ucrainei. În ciuda armistiţiului, noi confruntări s-au înregistrat între trupele ucrainene şi miliţiile rebele, soldate cu cel puţin doi morţi, în ultimele 48 de ore.

×
Subiecte în articol: exercitii militare Ucraina Rusia
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close