Antena 3 CNN Externe Şase români, arestaţi în SUA pentru fraude pe Internet. Pagubele se ridică la 3 milioane de dolari

Şase români, arestaţi în SUA pentru fraude pe Internet. Pagubele se ridică la 3 milioane de dolari

Şase români, arestaţi în SUA pentru fraude pe Internet. Pagubele se ridică la 3 milioane de dolari
Sursa foto: Foto: scamk.com
06 Dec 2012   •   08:32

Şase români au fost arestaţi miercuri de autorităţile americane. Românii au fost inculpaţi pentru fraudă pe Internet în valoare de peste trei milioane de dolari. Banii au fost furaţi de la utilizatorii unor site-uri americane, informează AFP.

Cei şase români şi un albanez, cu vârste cuprinse între 30 şi 43 de ani, se află deja în arest. Statele Unite care solicită extrădarea acestora, conform unui comunicat.

Fraudele au fost descoperite în urmal unei anchete internaţionale realizată sub conducerea FBI în Statele Unite, România, Republica Cehă, Marea Britanie şi Canada.

Cum erau păcălite victimele:

Cei şapte inculpaţi publicau pe site-urile de comerţ precum eBay, Cars.com sau AutoTrader.com anunţuri de vânzări de automobile, bărci, motociclete şi alte articole cu valori între 10.000 şi 45.000 de dolari. Certificate de autenticitate fictive erau trimise de complici candidaţilor la licitaţie sau tranzacţii erau inventate cu dealeri auto pentru a ademeni victimele.

De asemenea, maşini de lux erau vândute pe Internet pentru mii de dolari unor clienţi păcăliţi care nu au apucat niciodată să le vadă măcar culoarea. Unul dintre inculpaţi a pretins că este văduva unui soldat ucis în Irak, constrânsă să îşi vândă rulota pentru a îşi putea creşte copii, conform aceluiaşi document.

După ce acordul de vânzare era semnat de victime, facturi false erau trimise alături de certificări PayPal sau ale altor servicii de plată online cu instrucţiuni de a plăti în sumele în conturi bancare americane.

Complicii din Statele Unite, cărora le fuseseră procurate paşapoarte false pentru a putea deschide conturile bancare, efectuau o tranzacţie în Europa.

În actul de acuzare se arată că inculpaţii ar fi câştigat astfel peste 3 milioane de dolari

Dacă vor fi condamnaţi, românii riscă fiecare câte 20 de ani de închisoare pentru fraudă pe Internet şi spălare de bani şi 10 ani pentru fabricarea paşapoartelor false.

 

 

×
Subiecte în articol: SUA FBI spalare de bani
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close