Antena 3 CNN Externe Scandal în Marea Britanie după ce supermarketurile au vândut carne de la vaci clonate (VIDEO)

Scandal în Marea Britanie după ce supermarketurile au vândut carne de la vaci clonate (VIDEO)

Scandal în Marea Britanie după ce supermarketurile au vândut carne de la vaci clonate (VIDEO)
05 Aug 2010   •   17:34

Marea Britanie este zguduită de scandalul vacilor clonate. Autorităţile au descoperit că supermarketurile au vândut carnea unor tauri născuţi dintr-o clonă. Asta după ce, în urmă cu câteva zile, s-a aflat că laptele unor asemenea animale este comercializat, în secret, în magazine. Nimeni nu ştie, cu exactitate, dacă aceste produse nu afectează sănătatea consumatorilor.
Autorităţile britanice au intrat pe firul unei afaceri ilegale şi foarte controversate. Agenţia de securitate alimentară a recunoscut, pentru prima dată, că englezii au mâncat carnea a doi tauri născuţi din animale clonate. Dar se speculează că nu este un caz izolat. Iar magazinele din regat ar putea fi pline de astfel de produse.
"Dovezile de până acum arată că (n.r.: carnea animalelor clonate) este sigură pentru consum. Dar, la fel ca toată lumea din Europa, ne-ar plăcea să adunăm mai multe dovezi înainte să ajungem la o concluzie fermă" a declarat Tim Smith, directorul Food Standards Agency.
Încă nu s-a dovedit că aceste produse sunt sigure pentru consumator. Mai mult, carnea din taurii clonaţi nu a fost etichetată ca atare. Şi asta nu este tot. Organizaţiile pentru protecţia animalelor se tem că situaţia va încuraja clonările.
Unii oficiali europeni au declarat că o situaţie asemănătoare ar putea exista şi în cazul cărnii de porc.


Observator

×
Subiecte în articol: Marea Britanie scandal carne
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close