Antena 3 CNN Externe Serviciile secrete ucrainene, IMAGINI cu lansatorul de rachete al separatiştilor pro-ruşi

Serviciile secrete ucrainene, IMAGINI cu lansatorul de rachete al separatiştilor pro-ruşi

Serviciile secrete ucrainene, IMAGINI cu lansatorul de rachete al separatiştilor pro-ruşi
18 Iul 2014   •   15:01
UPDATE 15.00 - Ministerul ucrainean de Interne a dat publicităţii o filmare făcută de serviciile secrete de la Kiev în care apare un lansator mobil de rachete sol-aer. Potrivit autorităţilor ucrainene, separatiştii pro-ruşi ar încerca să şteargă urmele, transportând lansatorul înspre graniţa cu Rusia.

Pe imagini se observă faptul că lansatorul este înarmat cu doar două proiectile în loc de 4. Tot săptămâna aceasta, separatiştii proruşi au revendicat doborârea unui avion de vânătoare suhoi al forţelor ucrainene.


Ştire iniţială 13.07
Un jurnalist ucrainean a dat publicităţii imagini cu un convoi de militanţi proruşi, care ar transporta sistemul sol-aer Buk de la locul din care ar fi tras asupra avionului malaysian, prăbuşit joi în estul Ucrainei, scrie BBC.

Imaginile au fost date publicităţii de jurnalistul pro-ucrainean Dmitro Timciuk, un influent reporter militar din Ucraina, potrivit BBC Monitoring.
   
Sistemul de rachete sol-aer de tip Buk, cu care separatiştii proruşi ar fi doborât avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, a fost adus în secret în Rusia în cursul nopţii de joi spre vineri, a precizat pe Facebook Anton Heraşcenko, un consilier al ministrului ucrainean de Interne.
   
Potrivit profesorului Michael Clarke, de la Royal United Services Institute, dovezile obţinute până în prezent indică un atac greşit al forţelor separatiste.

"Ştim că separatiştii au afirmat la 29 iunie că au capturat un sistem de apărare aeriană SA-11 de la ucraineni. Avem şi dovada, apărută peste noapte, că liderul separatist Igor Strelkov (...) a scris pe Twitter că a doborât un avion rusesc Antonov 26. Ulterior, a şters acest mesaj foarte, foarte repede", a precizat profesorul Clarke.
   
Echipele de intervenţie ucrainene au găsit până în prezent 121 de cadavre, din totalul de 298 de persoane aflate la bordul avionului Malaysia Airlines prăbuşit joi în estul Ucrainei, în regiunea Doneţk, a anunţat Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă, pe site-ul său de Internet.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close