Antena 3 CNN Externe Situaţia se înrăutăţeşte în Ucraina. Decizia luată ieri de Petro Poroşenko

Situaţia se înrăutăţeşte în Ucraina. Decizia luată ieri de Petro Poroşenko

Situaţia se înrăutăţeşte în Ucraina. Decizia luată ieri de Petro Poroşenko
de O.P.    |    21 Ian 2015   •   08:09

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a decis să-şi scurteze sejurul la Davos şi se va întoarce, miercuri, în Ucraina, din cauza "agravării" situaţiei în estul ţării, a anunţat, marţi seara, purtătorul său de cuvânt, Sviatoslav Ţegolko, pe pagina sa de Facebook, relatează AFP.

Şeful Statului Major ucrainean şi ministrul Apărării l-au informat marţi seara pe preşedinte "cu privire la situaţia din apropierea aeroportului din Doneţk", a anunţat purtătorul de cuvânt, adăugând că "secretarul Consiliului de Securitate şi Apărare Naţională Turcinov se va deplasa (miercuri) în zona luptelor".

"Din cauza agravării situaţiei, preşedintele a decis să-şi scurteze vizita în Elveţia şi se va întoarce" miercuri în ţară, a precizat Sviatoslav Ţegolko.

Kievul a acuzat Rusia că a atacat poziţii militare ucrainene, în estul Ucrainei, cu o zi înainte de o reuniune a miniştrilor ucrainean, rus, german şi francez de Externe, la Berlin.

Acestea sunt primele acuzaţii care vizează Moscova de la semnarea acordurilor de pace de la Minsk, la 5 septembrie.

"Prin încălcarea tuturor acordurilor precedente, unităţi militare ucrainene au fost atacate în nordul zonei de conflict de trupe ale armatei ruse", a afirmat Andrii Lîsenko, un purtător de cuvânt militar ucrainean.

×
Subiecte în articol: Ucraina
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close