Antena 3 CNN Externe SUA se implică în conflictul dintre Rusia şi Ucraina. "Vor livra ARME LETALE"

SUA se implică în conflictul dintre Rusia şi Ucraina. "Vor livra ARME LETALE"

SUA se implică în conflictul dintre Rusia şi Ucraina. "Vor livra ARME LETALE"
de O.P.    |    20 Noi 2014   •   11:25

Posibilitatea livrării de ''arme letale de apărare'' ar putea fi abordată de vicepreședintele american Joe Biden, cu ocazia vizitei pe care o efectuează în aceste zile la Kiev, a declarat miercuri, la Washington, Tony Blinken, adjunctul consilierului pe probleme de securitate națională de la Casa Albă, relatează agenția rusă de presă TASS.
El a făcut această declarație în timpul audierilor în Comisia pentru afaceri externe din Senatul american, care s-a reunit pentru examinarea candidaturii sale la funcția de secretar de stat adjunct. Recent, președintele Barack Obama l-a nominalizat pe Blinken pentru această funcție, în locul lui William Burns, un diplomat de cariera care se va pensiona în curând, potrivit unui comunicat al Casei Alba, citat de incomemagazine.ro.

În cadrul audierilor din Senat, problema necesității livrării de arme letale către Ucraina a fost abordată pe un ton imperativ de senatorul de New Jersey, Robert Menendez, cunoscut pentru opiniile sale radicale cu privire la metodele de rezolvare a conflictului din Ucraina.

''Problema acordării de arme letale de apărare (Ucrainei) nu a fost scoasă niciodată de pe ordinea de zi, ea rămâne pe masă. Aceasta este ceea ce examinăm astăzi. Și cred că acest subiect va fi o temă de discuție cu ocazia vizitei vicepreședintelui Joe Biden la Kiev'', a spus Blinken.

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close