Antena 3 CNN Externe Tensiunile par să ia amploare în Egipt. Simpatizanţii lui Morsi spun că nu se vor clinti din stradă

Tensiunile par să ia amploare în Egipt. Simpatizanţii lui Morsi spun că nu se vor clinti din stradă

Tensiunile par să ia amploare în Egipt. Simpatizanţii lui Morsi spun că nu se vor clinti din stradă
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de S.T.    |    06 Iul 2013   •   18:21

Protestele continuă în Egipt, după 24 de ore marcate de violenţe. 36 de oameni au murit şi peste o mie au fost răniţi în confruntările dintre armată, simpatizanţii fostului preşedinte Mohammed Morsi şi opozanţii acestuia.

Victime s-au înregistrat în incidentele produse în mai multe oraşe ale ţării. În ciuda violenţelor, simpatizanţii lui Morsi spun că vor continua să iasă în stradă, până când fostul lider va fi repus în funcţie.

Mişcarea Fraţii Musulmani denunţă lovitura de stat din Egipt şi avertizează că protestele vor continua


La El Arish, în Sinai, focurile de armă au răsunat în timp ce un grup de loialişti ai fostului preşedinte Mohammed Morsi se ruga. Protestatarii au fugit panicaţi, iar 40 dintre ei au fost răniţi. Ei acuză armata că ar fi tras asupra lor.

De cealaltă parte, şi soldaţii au fost ţinta atacurilor simpatizanţilor lui Morsi, aşa cum arată o scenă filmată de un cameraman amator la Cairo.

Reversul protestelor din Egipt. Peste 90 de cazuri de femei violate în Piaţa Tahrir, în patru zile. O fetiţă de şapte ani, printre victime


Foto: nazra.org

Confruntările au avut loc şi noaptea, la Cairo. Susţinătorii lui Mohammed Morsi s-au încăierat cu opozanţii acestuia, dar şi cu armata.

În ciuda violenţelor, simpatizanţii lui Morsi spun că nu se vor clinti din stradă şi vor ca armata să-l repună în funcţie pe fostul preşedinte.


×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close