Antena 3 CNN Externe Teroristul din Ansbach jurase credință Statului Islamic

Teroristul din Ansbach jurase credință Statului Islamic

Teroristul din Ansbach jurase credință Statului Islamic
25 Iul 2016   •   16:58

Autorul atacului sinucigaş din oraşul german Ansbach jurase credinţă grupării jihadiste Statul Islamic (SI), a anunţat luni ministrul de interne din landul Bavaria, relatează AFP şi Reuters. 

Ministrul citat a mai spus că o înregistrare video arată clar că atacul a fost unul terorist

În telefonul mobil al atacatorului, mort în explozie, poliţia a găsit o înregistrare video în care solicitantul de azil sirian ameninţa, în arabă, că va comite un atac. 

Potrivit poliţiei germane, atacatorul avea suficiente materiale pentru a mai produce o altă bombă. Bărbatul avea asupra sa şi un sul de bancnote de 50 de euro la momentul atacului, a mai precizat poliţia. 

Primarul din Ansbach, Carda Seidel, a anunţat anterior că 15 persoane au fost rănite în atacul sinucigaş cu un dispozitiv explozibil, patru aflându-se în stare gravă. 

Suspectul sirian în vârstă de 27 de ani care şi-a detonat duminică dispozitivul explozibil la Ansbach a sosit în Germania în urmă cu doi ani. Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a afirmat că sirianului i s-a respins cererea de azil anul trecut şi că el urma să fie expulzat în Bulgaria. 

Atacul nu a fost revendicat până în prezent de nici o organizaţie. Potrivit anchetatorilor, suspectul era cunoscut poliţiei pentru infracţiuni referitoare la droguri şi alte fapte. El a fost sub tratament la o clinică de psihiatrie şi a încercat să se sinucidă anterior de două ori.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close