Antena 3 CNN Externe Tragedia de la Charlie Hebdo, la un pas să se repete. DOI morţi după un atac armat la o expoziţie de caricaturi cu profetul Mahomed

Tragedia de la Charlie Hebdo, la un pas să se repete. DOI morţi după un atac armat la o expoziţie de caricaturi cu profetul Mahomed

Tragedia de la Charlie Hebdo, la un pas să se repete. DOI morţi după un atac armat la o expoziţie de caricaturi cu profetul Mahomed
Sursa foto: Foto: pbs.org
04 Mai 2015   •   08:30

Tragedia de la publicaţia franceză Charlie Hebdo a fost la un pas să se repete într-un orăşel din statul american Texas. Doi bărbaţi înarmaţi au deschis focul în faţa unui centru cultural unde avea loc o expoziţie cu sute de benzi desenate cu profetul Mohamed.

Bărbaţii au venit cu un vehicul la Centrul de expoziţii Curtis Culwell, în North Garland, au coborât din maşină şi au început să tragă chiar în momentul în care "Expoziţia de artă şi concursul de caricaturi Mohamed" din clădire se încheia, a declarat Joe Harns, un purtător de cuvânt al Poliţiei din Garland, o suburbie a Dallasului.

Forţele de ordine aflate la faţa locului i-au ucis însă pe cei doi atacatori. În schimbul de focuri, un agent de pază al centrului cultural a fost împuşcat în picior.

Zona a fost înconjurată imediat de trupele speciale SWAT, în timp ce poliţiştii investigau zona unde a avut loc atacul. Printre invitaţii care au luat cuvântul la deschiderea expoziţiei a fost şi un parlamentar olandez, cunoscut după ce a propus o lege care ar fi interzis Coranul în Ţările de Jos.
 
Sediile firmelor din vecinătate, inclusiv un magazin Walmart, au fost evacuate, la fel ca participanţii la eveniment.
   
Potrivit CNN, la eveniment participau aproximativ 40 de persoane.
   
Expoziţia, sponsorizată de American Freedom Defense Initiative, găzduieşte "peste 350 de caricaturi cu Mahomed din întreaga lume".



 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close