Antena 3 CNN Externe Trei cetăţeni germani, de negăsit după ce au fost răpiţi în Siria, în urmă cu 45 de zile

Trei cetăţeni germani, de negăsit după ce au fost răpiţi în Siria, în urmă cu 45 de zile

Trei cetăţeni germani, de negăsit după ce au fost răpiţi în Siria, în urmă cu 45 de zile
Sursa foto: Foto: nytimes.com
29 Iun 2013   •   21:49

Trei membri ai unei organizaţii nonguvernamentale (ONG) germane, Grünhelme (Căşti verzi), sunt daţi dispăruţi după ce au fost răpiţi în Siria, în urmă cu 45 de zile, a anunţat organizaţia pe site, informează AFP.
   
"Astăzi se împlinesc 45 de zile de când trei membri şi angajaţi Grünhelme au fost răpiţi, în noaptea de 14 spre 15 mai, în satul sirian Harem (în apropierea frontierei cu Turcia)", declară Rupert Neudeck, fondatorul ONG-ului, citat într-un comunicat datat vineri.
   
ONG-ul a încercat să îi contacteze pe toţi cei care pot să ajute la găsirea colaboratorilor săi, şi anume Ministerul german de Externe, poliţia criminalistică germană sau reprezentanţi ai comunităţii siriene în exil din Germania, continuă Neudeck, însă fără niciun rezultat până în prezent.
   
Contactat de AFP, Ministerul german de Externe s-a limitat să confirme că trei germani sunt "daţi dispăruţi" în Siria, refuzând să vorbească despre o răpire şi despre momentul când au fost daţi dispăruţi.
   
"Am fost foarte surprinşi să constatăm că (...) presa din Germania a păstrat tăcerea" continuă Neudeck.
   
Cei trei sunt identificaţi cu numele de Bernd Bleschmidt, Simon S. şi Ziad Nouri, un inginer în vârstă de 72 de ani, sosit cu trei zile înainte de răpire.
   
"Împreună cu rudele celor trei (persoane date dispărute), cerem instituţiilor noastre, conducerii Ministerului de Externe şi cancelarului (Angela Merkel), dar şi ONU şi Uniunii Europene (UE) să facă totul, în contact cu opoziţia siriană şi cu Damascul, pentru a găsi locul unde se află cele trei persoane răpite şi pentru a obţine eliberarea lor", scrie ONG-ul.
   
Grünhelme activează de câteva luni în nordul Siriei, cu scopul de a ajuta la reconstruirea infrastructurilor locale sau distribuind ajutoare.
   
Începând din martie 2011, Siria este afectată de confruntări violente între armată şi rebeli ostili regimului lui Bashar al-Assad. Potrivit unor ONG-uri, conflictul s-a soldat cu peste 100.000 de morţi.
 

×
Subiecte în articol: Angela Merkel Germania
Parteneri
Scandaluri în lanț, înainte de finala Eurovision 2024
x close