Antena 3 CNN Externe ULTIMA TELEGRAMĂ va fi trimisă luna viitoare

ULTIMA TELEGRAMĂ va fi trimisă luna viitoare

ULTIMA TELEGRAMĂ va fi trimisă luna viitoare
19 Iun 2013   •   14:50

Ultima telegramă din lume va fi trimisă luna viitoare, de compania naţională de telecomunicaţii din India, relatează Christian Science Monitor. Ziua de 14 iulie va marca ultima transmisie de acest gen, la aproape 160 de ani de când Samuel Morse, a trimis prima telegramă în SUA, în anul 1844.

Păstrând funcţional serviciul de mesagerie, Bharat Sanchar Nigam Limited înregistrează pierderi anuale de peste 23 de milioane de dolari, spune directorul general al companiei indiene, pentru sursa menţionată.
În prezent, doar 5000 de telegrame sunt transmise în fiecare zi în India, un procent foarte mic în raport cu numărul populaţiei, care depăşeşte 1 miliard 200 de milioane de cetăţeni. Aproape 65% din totalul telegramelor sunt trimise de autorităţile guvernamentale de la New Delhi, menţionează The Monitor.

Odată cu dezvoltarea tehnologică, chiar şi gigantul US Postal Service a întâmpinat probleme financiare. În martie, oficiali ai serviciului poştal american au anuţat că în primele trei luni ale anului, s-au înregistrat pierderi de aproape 2 miliarde de dolari.

Western Union a trimis ultima telegramă în SUA, în anul 2006, atunci când compania aniversa 150 de ani de existenţă.

×
Subiecte în articol: india SUA
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close