Antena 3 CNN Externe Un deputat francez cere să fie refuzată intrarea României şi Bulgariei în Schengen

Un deputat francez cere să fie refuzată intrarea României şi Bulgariei în Schengen

Un deputat francez cere să fie refuzată intrarea României şi Bulgariei în Schengen
Sursa foto: Foto: 20minutes.fr
31 Iul 2013   •   09:24

Deputatul Uniunii pentru Mişcarea Populară din Franţa, Christian Estrosi, primar al oraşului Nisa, a declarat într-un interviu acordat France 2 că "orice străin aflat în ilegalitate pe teritoriul francez trebuie expulzat imediat" şi cere să se refuze intrarea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen", scrie liberation.fr.

Estrosi i-a răspuns astfel ministrului de Interne Manuel Valls, care a evocat o "criza de autoritate în dosarul nomazilor", spunând că are nevoie să fie asistat de poliţia municipală atunci când evacuează cetăţeni ce stau ilegal în Nisa, fără să mai fie nevoie de supravegherea sau acceptul poliţiei naţionale.

"Atunci când am rromi români şi bulgari care pătrund fără niciun drept şi niciun titlu pe terenurile de sport şi când fac apel la prefect şi la poliţia naţionala, ei bine această poliţie naţionala este umilită pentru ca ea primeşte ordinele de la ministrul de Interne să nu acţioneze", a spus Estrosi.

Mai mult, primarul Nisei cere să fie aborgata circulara din august 2012, privind evacuările taberelor ilegale de pe teritoriul Franţei şi "să se refuze intrarea României şi Bulgariei în Schengen".

×
Parteneri
Peste 200 de turiști, prinși cu droguri pe litoral
x close