Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Cu ochii pe Grecia. Ce s-a întâmplat aseară în Atena. Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă

Cu ochii pe Grecia. Ce s-a întâmplat aseară în Atena. Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă

Cu ochii pe Grecia. Ce s-a întâmplat aseară în Atena. Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă
de O.P.    |    16 Feb 2015   •   08:29

Cel puțin 18.000 de persoane s-au adunat duminică seară la Atena și alte 8.000 la Salonic, precum și câteva mii în străinătate, pentru a protesta împotriva politicilor de austeritate impuse de creditorii internaționali și în semn de susținere a noului guvern condus de Alexis Tsipras, liderul stângii radicale, cu o zi înainte de o reuniune a Eurogrupului la Bruxelles de care depinde viitorul economic al țării, relatează AFP și DPA.

La Atena, protestatarii s-au adunat în apropierea Parlamentului pentru a cere să se pună capăt politicilor despre care ei spun că 'sărăcesc' poporul și duc la exodul tinerilor care sunt loviți de șomaj. "Stop austerității. Sprijiniți Grecia. Schimbați Europa", se putea citi pe un banner.

Demonstrații au mai avut loc și în orașe ca Patras și Volos, precum și în Creta și în alte insule.

"Lăsați Grecia să respire", au strigat demonstranții, potrivit relatărilor de televiziune.

Alte manifestații s-au desfășurat în paralel în Europa. Circa 2.000 de persoane au manifestat la Paris, în semn de susținere a Greciei în fața finanțelor, 'un David în fața lui Goliat', la apelul unui colectiv de asociații și al unor partide de stânga și de extrema-stângă. În Portugalia, între 200 și 300 de manifestanți s-au adunat într-o piață din centrul orașului Lisabona, după care au defilat spre Reprezentanța Comisiei Europene.

×
Subiecte în articol: Grecia
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close