Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Grecia are mari probleme. Ameninţarea care îl mai temperează pe Tsipras

Grecia are mari probleme. Ameninţarea care îl mai temperează pe Tsipras

Grecia are mari probleme. Ameninţarea care îl mai temperează pe Tsipras
de O.P.    |    30 Ian 2015   •   08:06

Ratingul Greciei ar putea fi coborât dacă discuțiile cu creditorii internaționali nu vor înregistra progrese până la următoarea revizuire din luna mai, a declarat, joi, unul din directorii agenției de evaluare Fitch Ratings, transmite Reuters.

Fitch este ultima din cele trei mari agenții de rating, după Standard and Poor's și Moody's, care trimite un avertisment noului guvern grec, compus în principal din adversari ai măsurilor de austeritate impuse Greciei de creditorii internaționali.

'Dacă până la următoarea noastră revizuire din 15 mai nu vor exista progrese în aceste discuții sau dacă se va părea că vor eșua, desigur acest lucru va constitui un motiv de retrogradare', a declarat Douglas Renwick, responsabil pentru ratingurile statelor din Europa Occidentală la Fitch. 'În sens invers, dacă se va ajunge la un acord cu mai multă finanțare și mai mult sprijin, atunci va fi loc pentru o confirmare de rating', a adăugat Renwick.

La începutul acestei luni, Fitch a revizuit perspectiva pentru ratingul 'B' atribuit Greciei de la 'stabilă' la 'negativă'.

De asemenea, Fitch a precizat că urmărește cu atenție băncile grecești, care se confruntă în prezent cu retrageri de depozite și o creștere a costurilor cu împrumuturile pe fondul incertitudinii politice. Toate cele patru mari bănci grecești, Alphabank, Piraeus Bank, National Bank of Greece și Eurobank Ergasias, au un rating 'B minus' din partea Fitch, cu o treaptă sub ratingul de țară.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close