Antena 3 CNN Externe Unul din marile mistere ale Antichităţii, descifrat de arheologi. "E un miracol. Mulţi credeau că nu există"

Unul din marile mistere ale Antichităţii, descifrat de arheologi. "E un miracol. Mulţi credeau că nu există"

Unul din marile mistere ale Antichităţii, descifrat de arheologi. "E un miracol. Mulţi credeau că nu există"
de O.P.    |    10 Mai 2013   •   10:29

Este una din cele şapte minuni ale lumii antice, însă arheologii nu au găsit niciun indiciu care să arate existenţa Grădinilor suspendate ale Semiramidei, cel puţin până acum.

De aici a venit şi ideea unora de a pune sub semnul întrebării existenţa lor.

Conform istoricului Diodor din Sicilia, uriaşele grădini ocupau o suprafaţă de 15.000 m² şi se ridicau în patru terase până la 77 metri înălţime, unde erau plantaţi arbori din mai multe specii, unii dintre ei fiind înalţi de 24 metri.

Însă un profesor britanic vine cu dovezi care atestă faptul că Grădinile suspendate nu au fost construite în Babilon, cum se credea până acum, ci în Ninive, la 482 de kilometri mai la nord de Babilon.



Minunea Grădinilor suspendate a fost obiectul studiului profesoarei Stephanie Dalley, de la Universitatea Oxford vreme de 18 ani, iar concluzia la care a ajuns este aceea că grădinile au fost construite de asirieni în nordul Mesopotamiei, nu de babilonieni, în sud.

Mai mult, Dalley crede că această construcţie impresionantă i-a aparţinut regelui asirian Senaherib, nu regelui Nabucodonosor.

"Chiar dacă Grădinile suspendate ale Semiramidei sunt considerate un adevăr universal, nimeni nu a arătat dovezi incontestabile ale construcţiei lor. Eu cred că mă aflu aproape de un răspuns sigur, care este susţinut de dovezi palpabile", a declarat Stephanie.


×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close