Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin: Rusia era pregătită să pună în alertă forţele nucleare în timpul crizei din Ucraina

Vladimir Putin: Rusia era pregătită să pună în alertă forţele nucleare în timpul crizei din Ucraina

Vladimir Putin: Rusia era pregătită să pună în alertă forţele nucleare în timpul crizei din Ucraina
Sursa foto: Foto: www.informationng.com
16 Mar 2015   •   00:28

Rusia a fost aproape de a-şi pune în alertă forţele nucleare în timpul crizei din Ucraina, de anul trecut, când preşedintele Viktor Ianukovici a fost înlăturat de protestatarii proeuropeni. Declaraţia a fost făcută chiar de Vladimir Putin, într-un documentar despre anexarea Crimeei.

Documentarul intitulat "Crimeea, drumul de întoarcere la patria-mamă", îl are ca personaj central, aşa cum era de aşteptat, pe Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin povesteşte în film că, după înlăturarea Preşedintelui ucrainean Victor Ianukovici, a luat în calcul punerea în alertă a forţelor nucleare ruseşti. "Eram pregătiţi pentru asta", a spus el, în documentar.

Putin i-a acuzat pe americani că ar fi fost în spatele protestelor de pe Euromaidan şi că ar fi antrenat grupări radicale ucrainene în Polonia şi Lituania. De asemenea, Putin a susţinut că anexarea Crimeei nu fusese planificată din timp, ci ar fi fost decisă abia pe 22 februarie anul trecut, când situaţia din Ucraina s-a agravat.

Tot în documentar, Vladimir Putin a acuzat noua putere de la Kiev că ar fi vrut să-l asasineze pe fostul Preşedinte al Ucrainei. Liderul de la Kremlin a spus că era pregătit să trimită inclusiv trupe speciale pentru a-l salva pe Ianukovici.

Documentarul, difuzat de televiziunea de stat rusă, marchează un an de la anexarea Crimeei.

 

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close