Antena 3 CNN Externe Vreme extremă şi la vecini! Avertismentul făcut de Ministerul Afacerilor Externe: „E cod roșu de caniculă în Serbia”

Vreme extremă şi la vecini! Avertismentul făcut de Ministerul Afacerilor Externe: „E cod roșu de caniculă în Serbia”

Vreme extremă şi la vecini! Avertismentul făcut de Ministerul Afacerilor Externe: „E cod roșu de caniculă în Serbia”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    01 Aug 2017   •   20:47

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Serbiei că institutul local de profil a emis o avertizare privind creşterea semnificativă a temperaturilor pentru perioada 1 - 4 august.

MAE arată că a fost emis cod roşu de căldură pentru regiunile: Backa, Banat, Srem, Belgrad, Şumandija, Pomoravlje, în zonele de Est, Sud-Est şi Vest ale Serbiei, precum şi un cod galben pentru zona de Sud-Vest şi în Provincia Kosovo şi Metohija.

Ministerul recomandă cetăţenilor români ca înainte de a porni spre Serbia să consulte paginile de Internet http://www.meteoalarm.eu şi http://www.meteoalarm.rs - secţiunile dedicate ţării vecine, pentru informaţii actualizate permanent, să evite expunerea directă la soare, în special la orele amiezii, şi să aibă la dispoziţie suficiente rezerve de lichide pentru o hidratare corespunzătoare în situaţii de caniculă.

Cetăţenii români, afectaţi de situaţie, pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Belgrad: +381113675772, +381113675770, +381113675773 şi +381113675779, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Belgrad: +38163319425 şi telefonul de urgenţă al Consulatului General al României la Vârşet: +381644030836.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close