Antena 3 CNN Externe Vremea face ravagii în toată Europa. Iată ţările cu viscol şi ninsori

Vremea face ravagii în toată Europa. Iată ţările cu viscol şi ninsori

Vremea face ravagii în toată Europa. Iată ţările cu viscol şi ninsori
de S.T.    |    28 Dec 2014   •   10:09

Vremea face ravagii nu doar la noi, ci în mare parte din bătrânul continent. Croaţia şi Serbia se află, astăzi, sub incidenţa codului roşu de ninsori. Ministerul român al Afacerilor Externe a emis avertizări de călătorie pentru aceste două ţări, plus Germania, Belgia, Franţa, Spania, Slovenia şi Ungaria, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Ninsoarea a transformat vacanţa într-una de coşmar pentru 15.000 de oameni în Alpii Francezi. Căderile masive de zăpadă au blocat şoselele, iar autorităţile au pus în aplicare un plan de adăpostire de urgenţă. Cei care au reuşit să ajungă la destinaţie au făcut 11 ore pe un drum pe care, în mod normal, îl făceau în numai 30 de minute.

Aproape toate drumurile din Regatul Unit au fost acoperite de gheaţă. Mai multe aeroporturi şi-au închis pistele din cauza zăpezii. Călătoriile britanicilor au fost date peste cap şi de lucrările la sistemul digital al căilor ferate. Mii de pasageri au stat în frig ore în şir, degeaba.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă românilor ce tranzitează, astăzi, Ungaria să consulte starea drumurilor şi jurnalele meteo înainte de a porni în călătorie. La Budapesta şi în judeţele situate în nordul capitalei, ninsorile vor fi uşoare şi temporare, dar, în Transdanubia, stratul de zăpadă poate atinge până la 15 centimetri.

Este cod roşu de ninsori şi în districtul german Rastatt, până astăzi, la ora 18, şi cod portocaliu în restul landului Baden-Württemberg. Rafalele de vânt de până la 80 de kilometri pe oră şi căderile masive de zăpadă vor face impracticabile drumurile în sud-vestul ţării. Drumarii au început deja să împrăştie material antiderapant pe şosele.

Ninsorile vor continua şi astăzi în majoritatea regiunilor europene, deja afectate de zăpezi.

×
Subiecte în articol: vreme
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close