Antena 3 CNN High Tech Google Nexus 7, micuţa tableta care se ia la trântă cu iPad

Google Nexus 7, micuţa tableta care se ia la trântă cu iPad

Google Nexus 7, micuţa tableta care se ia la trântă cu iPad
Sursa foto: Foto: anandtech.com
de N.B.    |    14 Noi 2012   •   11:24

Google Nexus 7 a apărut ca o replică a companiei cu cel mai popular motor de căutare la succesul înregistrat de Apple cu tableta iPad şi nişa creată de Kindle Fire HD, care a dovedit că există cerere pentru tablete mai mici, cu sistem de operare Android.

Pentru a nu concura direct pe segmentul de piaţă dominat de iPad, Nexus 7 a fost concepută pentru portabilitate, principala diferenţă dintre cele două fiind ecranul mai mic al tabletei de la Google, care îi permite să încapă chiar şi într-un buzunar mai încăpător, spre deosebire de iPad, care are nevoie de spaţiu de stocare special.

Chiar înainte de a fi scoasă din cutie, tableta de la Google vine cu ceva extrem de atractiv, preţul. În Europa, varianta de 16 GB Wi-Fi se vinde cu preţuri care pornesc de la aproximativ 230 de euro, în timp ce noua generaţie de iPad pleacă de la aproape dublu.

În ceea ce priveşte designul, Nexus 7 e foarte bine construită. Materiale de bună calitate şi finisaje atent realizate. Formatul mai mic al tabletei, greutatea scăzută şi materialul texturat care dă impresia că spatele este îmbrăcat în piele, oferă o priză foarte bună chiar şi cu o singură mână.

Ca şi performanţe, Nexus 7 e foarte rapidă.  Animată de un quad-core Tegra 3, de 1.3 GHz şi 1GB de RAM, rulează Android 4.1. O dată cu Ice cream Sandwich (versiunea 4.0) Android a făcut un important salt în uzabilitate şi design al interfeţei. Versiunea 4.1, cu numele de cod Jelly Bean, aduce o mulţime de rafinări şi îmbunătăţiri.

Citeşte mai multe detalii şi concluzii despre tableta Google Nexus 7 pe Eurogsm.

Review-ul a fost realizat de divizia PhoneGeeks a EuroGsm.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close