Antena 3 CNN High Tech Reţea de hackeri, cu ramificaţii în România, anihilată de poliţiştii italieni

Reţea de hackeri, cu ramificaţii în România, anihilată de poliţiştii italieni

Reţea de hackeri, cu ramificaţii în România, anihilată de poliţiştii italieni
Sursa foto: Foto: blnotary.com
20 Ian 2011   •   18:12

Autorităţile italiene au destructurat "o centrală a hackerilor" care avea ramificaţii în România. Poliţiştii au făcut zeci de percheziţii în Italia şi România în urma cărora au arestat o persoană, informează publicaţia italiană La Repubblica.

Reţeaua vizată de autorităţi se ocupa cu "monitorizarea" sistemelor de securitate informatică ale unor instituţii bancare. Hackerii au reuşit să sustragă şi să comercializeze parole de acces ale clienţilor băncilor.

Principalul suspect în acest caz, considerat şi "creierul" reţelei infracţionale, a fost deja arestat, susţin procurorii italieni. Persoana reţinută este un italian în vârstă de 57 de ani care are antecedente penale şi care tocmai revenise în Italia. În această anchetă mai sunt cercetate în libertate alte 13 persoane.

Jurnaliştii La Republica susţin că au fost efectuate 15 percheziţii în acest caz, atât în Italia cât şi în România. Publicaţia Libero-News susţine că numărul total al percheziţiilor este de 26, două dintre acestea fiind făcute în România.

×
Subiecte în articol: hacker România
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close