Antena 3 CNN High Tech Samsung Galaxy Nexus a sosit, alături de Android Ice Cream Sandwich

Samsung Galaxy Nexus a sosit, alături de Android Ice Cream Sandwich

Samsung Galaxy Nexus a sosit, alături de Android Ice Cream Sandwich
Sursa foto: Foto: Crave.cnet.co.uk
19 Oct 2011   •   16:01

Android 4.0 cunoscut și după denumirea Android Ice Cream Sandwich, noua generație a celebrului deja sistem de operare, este oficial, alături de noul terminal Samsung Galaxy Nexus. Mai mult, vine cu o serie de funcții noi printre care deblocarea telefonului cu un zâmbet. Telefonul îți înregistrează fizionomia și o recunoaște când încerci să-l deblochezi.

Chiar dacă telefonul este blocat, utilizatorul său are acces la o anumită aplicație sau la muzică. Dacă utilizatorul nu dorește să răspundă la apelurile telefonice, ci doar să asculte muzică, sistemul poate trimite automat un mesaj text salvat în prealabil, precum ”nu pot vorbi, sunt într-o ședință”.

Click pe video pentru mai multe amănunte:


Aplicațiile pot fi organizate în foldere, ca la iPad și iPhone. Ele pot fi îndepărtate ușor de pe ecran atunci când utilizatorul nu mai are nevoie de ele. Funcțiile copy și paste au fost îmbunătățite, acum se pot copia paragrafe întregi. De asemenea, a fost introdus și un nou font, denumit Roboto, care înlocuiește Droid Sans, potrivit Crave.cnet.co.uk.

Browser-ul, camera și Gmail-ul au fost de asemenea îmbunătățite, iar Google+ este acum încorporat în sistem.

Ice Cream Sandwich debutează pe terminalul Samsung Galaxy Nexus, și va fidisponibil și pentru alte terminale în curând.

Samsung Galaxy Nexus este un terminal cu ecran tactil uriaș - Super AMOLED de 4,65 inch, cu rată de contrast de 100.000:1 și rezoluție high definition cu 720x1280 pixeli.

Carcasa este subțire, măsurând mai puțin de 7 milimetri în cel mai mic punct. La interior se găsește un procesor dual core la 1.2 Ghz, memorie internă de 32GB și un acumulator de 1750 mAh. Dispune de sistem NFC (near-field communication) pentru plăți wireless și pentru comunicarea cu alte telefoane.



Filmează clipuri high definition, oferă funcții precum face detection și diverse efecte speciale însă are o cameră de doar 5 megapixeli, față de cei 8 MP ai lui iPhone 4S sau Samsung Galaxy S2.


×
Subiecte în articol: telefon inteligent smartphone
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close