Antena 3 CNN High Tech Site-ul WikiLeaks, nominalizat la premiul Nobel pentru Pace

Site-ul WikiLeaks, nominalizat la premiul Nobel pentru Pace

Site-ul WikiLeaks, nominalizat la premiul Nobel pentru Pace
03 Feb 2011   •   09:34

Site-ul WikiLeaks a fost nominalizat la premiul Nobel pentru Pace de către un politician norvegian. Potrivit lui Snorre Valen, WikiLeaks a adus contribuţii semnificative libertăţii de exprimare în secolul 21.

Prin dezvăluirea unor informaţii referitoare la corupţie, abuzuri ale drepturilor omului şi crime de război, WikiLeaks şi-a „câştigat” dreptul de a candida la premiul Nobel pentru Pace, consideră politicianul norvegian, citat de voanews.com.

Site-ul WikiLeaks, specializat în dezvăluirea de documente secrete, a publicat zeci de mii de note diplomatice. Acţiunea este considerată "un atac la adresa comunităţii internaţionale" de către Departamentul de Stat american.

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, este în prezent consemnat la domiciliu în Marea Britanie, după ce a petrecut câteva zile în închisoare pentru acuzaţiile de viol aduse de două suedeze.

Julian Assange s-a născut la 3 iulie 1971, în Australia. A devenit cunoscut în întreaga lume pentru site-ul Wikileaks, al cărui fondator este. El şi-a făcut însă intrarea în lumea virtuală la 16 ani, în 1987, ca hacker. Din 1994, a lucrat ca programator. În paralel şi-a terminat studiile. În 2006, Assange a pus bazele proiectului WikiLeaks.

×
Subiecte în articol: wikileaks Premiul Nobel nominalizare
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close