Antena 3 CNN Life Știinţă Anunţul care i-a alarmat pe americani. Oricine deţine o imprimantă 3D poate să îşi fabrice propriile arme de foc

Anunţul care i-a alarmat pe americani. Oricine deţine o imprimantă 3D poate să îşi fabrice propriile arme de foc

Anunţul care i-a alarmat pe americani. Oricine deţine o imprimantă 3D poate să îşi fabrice propriile arme de foc
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Mai 2013   •   11:00
Un student de 25 de ani de la Universitatea din Texas din Statele Unite a anunţat testarea, cu succes, a primului pistol fabricat integral cu o "imprimantă 3D".

Tânărul a postat pe internet instrucţiuni care permit oricărui amator dotat cu o asemenea imprimantă să-şi realizeze propriile arme de foc.

Până acum, prin această tehnologie s-au produs doar componente de arme.

Pistolul Liberator de calibrul 380, din plastic, poate fi fabricat din piese mici ce pot fi asamblante, ulterior, cu ajutorul unei imprimante 3D, potrivit Defense Distributed, o asociaţie care militează pentru fabricarea acestui tip de arme prin utilizarea tehnologiei 3D.

Este necesară, totuşi, adăugarea unui mic percutor din metal şi a unei piese metalice de trei centimetri, pentru ca arma să fie conformă cu legea americană, relatează AFP.

Vestea l-a alarmat pe un senator american, promotor al controlului armelor.

El atrage atenţia că pistoalele "printate", pe lângă faptul că pot fi produse în orice garaj, nici nu pot fi detectate la controalele anti-teroriste, deoarece sunt realizate din plastic.

 

×
Subiecte în articol: pistol
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close