Antena 3 CNN High Tech Vestea pe care o aşteptau pasionaţii de fotografie. Terminalele mobile vor avea disponibil şi formatul raw

Vestea pe care o aşteptau pasionaţii de fotografie. Terminalele mobile vor avea disponibil şi formatul raw

Vestea pe care o aşteptau pasionaţii de fotografie. Terminalele mobile vor avea disponibil şi formatul raw
de M.C.    |    25 Dec 2014   •   09:45

Noul Android 5.0 oferă posibilitatea fotografilor amatori să realizaeze fotografii de o mai mare calitate, folosind suport pentru formatul raw.
Acest format este unul cu procesare minimă şi care necesită intervenţia manuală a fotografului pentru ca imaginea să fie procesată într-un format clasic, aşa cum este JPEG.

Aparatele de tip mirrorless, DSLR şi chiar unele dintre camerele compacte oferă deja această opţiune, în timp ce în lumea telefoanelor mobile este aproape inexistentă.

Aplicaţia FV-5 oferă posibilitatea fotografierii în format raw pentru Nexus 5 şi Nexus 6, Androidul fiind din acest punct de vedere cu un pas în faţa iOS.

Potrivit lui Tom Hogarty, director de producţie al Adobe, avantajul folosirii formatului raw pentru smartphones şi tablete este chiar mai mare decât în cazul camerelor foto, deoarece terminalele mobile au camere cu senzor mai mic şi beneficiază într-o mai mare măsură de avantajele procesării ulterioare.

Raw însă nu va fi pentru toată lumea, deoarece munca implicată pentru obţinerea unei fotografii de calitate pe care să o arătaţi prietenilor este mult mai mare decât în mod normal. Dar, pentru entuziaştii fotografiei, în mod cert raw reprezintă o veste foarte bună.

×
Subiecte în articol: Android smartphone
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close