Antena 3 CNN Timp liber Film A murit actorul american Tony Curtis

A murit actorul american Tony Curtis

A murit actorul american Tony Curtis
Sursa foto: Foto: Foto: tonycurtis.com
30 Sep 2010   •   13:08

Tony Curtis a încetat din viaţă la vârsta de 85 de ani, informează familia actorului citată de AFP. Un purtător de cuvânt al fiicei lui Curtis, actriţa Jamie Lee Curtis, a confirmat decesul actorului în cadrul unei emisiuni de televiziune din SUA.

Artistul suferea de bronhopneumopatie obstructivă cronică. În luna iulie a acestui an,  Curtis a fost internat de urgenţă din cauza unor probleme respiratorii acute.

În decembrie 2006, actorul s-a aflat la un pas de moarte din cauza unei pneumonii galopante şi a petrecut câteva zile în comă.

Tony Curtis, Bernard Schwartz pe numele adevărat, este unul dintre cei mai cunoscuţi actori americani, având în palmares peste o sută de filme. Artistul s-a născut în Bronx, New York, la data de 3 Iunie 1925, într-o familie săracă de evrei.

La vârsta de 23 de ani a ajuns în atenţia Hollywood-ului, el fiind sfătuit să-şi schimbe numele. A debutat în filmul "Criss Cross", unde a interpretat rolul unui dansator de rumba.

Ulterior, Curtis a fost distribuit alături de Burt Lancaster în "Sweet Smell of Success", şi alaturi de Sidney Poitier în "The Defiant Ones", rol pentru care a şi fost nominalizat la Oscar.

Cel mai popular film in care a jucat a fost fără îndoială "Some Like It Hot", alături de Marilyn Monroe.

Tony Curtis a fost căsătorit de cinci ori şi are şase copii. În 1994, fiul său Nicholas a murit din cauza unei supradoze de heroină, la vârsta de 23 de ani.

Tony Curtis şi Marilyn Monroe în "Some like it hot"

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: deces
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close