Antena 3 CNN Life Ai și tu așa ceva în bucătărie! Îți distruge creierul și plămânii!

Ai și tu așa ceva în bucătărie! Îți distruge creierul și plămânii!

<1 minut de citit Publicat la 20:09 12 Noi 2018 Modificat la 20:09 12 Noi 2018
o_1cs4hq9f0u661aqo1he013q313uf8.jpg
foto: Pixabay.com

Un obicei tot mai des intalnit in industria fast-food dar si in bucatariile romanilor este de a utiliza folia de aluminiu pentru gatit, pentru pastrat mancarea sau chiar pentru a reincalzi alimente.

Toate aceste feluri de a folosi folia de aluminiu sunt deosebit de periculoase. Iata de ce trebuie sa scapati cat mai repede de aluminiul din bucatarie.

„Ionii de aluminiu pot ajunge in alimente si, odata ingerati, au un efect toxic, in special asupra creierului. In top se afla afectiunile neurovegetative (Alzheimer, Parkinson), anemie, afectiuni pulmonare. In plus, impiedica absorbtia calciului, crescand astfel riscul de osteoporoza sau alte boli ale oaselor”, atrage atentia prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, specialist in alimentatie.

Medicii va recomanda sa evitati sa gatiti alimente in folie sau vase de aluminiu, dar si sa le depozitati in ele.

Ştiri video recomandate
×

Fanatik

Antena Sport

Observator News

TOP articole
Parteneri
x close