Antena 3 CNN Life Combinația care te poate omorî. Ce să nu faci niciodată după ce ai băut bere

Combinația care te poate omorî. Ce să nu faci niciodată după ce ai băut bere

Combinația care te poate omorî. Ce să nu faci niciodată după ce ai băut bere
Sursa foto: foto: Pixabay.com
22 Mai 2018   •   23:07

Alcoolul este un diuretic ceea se înseamnă că duce la deshidratare – și interferează cu capacitatea corpului de a-și regla temperatura.

Alcoolul, de asemenea, dilatează vasele de sânge, ceea ce face și căldura. De aceea, această combinație crește riscurile pentru sănătate putând duce inclusiv la deces, potrivit doctorulzilei.ro.

Alcoolul este un stres în plus pentru organism, fiindcă îi diminuează capacitățile în condițiile în care este deja epuizat de căldura extremă. În plus, alcoolul crește diureza, ceea ce înseamnă că accelerează deshidratarea.

Persoanele care consumă alcool când afară termometrele indică temperaturi ridicate riscă să-și piardă viața. Alcoolul alterează văzul, vorbirea, viteza de reacție și echilibrul. Aceste persoane nu pot să reacționeze la stimulii externi, respectiv nu pot aprecia temperatura apei pentru a ști dacă este mult prea rece pentru ca organismul să o poată suporta.

Este cunoscut și faptul că persoanele aflate sub influența băuturilor alcoolice au un grad ridicat de teribilism, astfel că sunt supuse și altor riscuri.

×
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close