Antena 3 CNN Life Oameni Dan Negru: Profesoara de Limba Română din liceu mi-a schimbat viața

Dan Negru: Profesoara de Limba Română din liceu mi-a schimbat viața

Dan Negru: Profesoara de Limba Română din liceu mi-a schimbat viața
Sursa foto: Foto: antenastars.ro
de M.C.    |    23 Apr 2014   •   16:31

Multe dintre personalitatile de azi aleg sa performeze intr-un domeniu multumita unui profesor, care, printr-o conduita excelenta, prin incurajari, prin exemplul personal a devenit, intr-un fel sau altul, model de urmat.

Dan Negru, spre exemplu, are cuvinte de lauda pentru fosta sa diriginta din liceu, profesoara de romana, Viorica Balteanu, care l-a incurajat sa participe la Olimpiade, l-a inscris, vazand ca are talent, la diverse festivaluri de teatru. , scrie Libertatea.

“Mi-a vorbit mult despre Nichita Stanescu, ii iubesc opera marelui nostru poet multumita doamnei diriginte. Tot datorita ei, l-am cunoscut pe marele filolog Tohaneanu. Si daca am ales Facultatea Jurnalism, mai apoi, este pentru ca am descoperit, in liceu, frumusetea limbii romane”, isi reaminteste vedeta Antenei 1 cu nostalgie.

“Ma intrebati ce parere am despre profesia de dascal? Am sa raspund cu cuvintele lui Tudor Arghezi: Invatatorul e o lumanare care arde luminandu-I pe altii”, a mai spus Dan Negru.

Pentru a cinsti nobila meserie de profesor, Fundatia Umanista Dan Voiculescu organizeaza campania națională “LIGA PROFESORILOR EXCEPȚIONALI”, dedicată formatorilor de minți și conștiințe – profesorii noștri.

Campania își propune recunoașterea meritelor acelor dascali care onorează, prin rezultatele și implicarea lor, această nobilă misiune. Mai mult, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României se străduiește ca, prin această inițiativă, să contribuie la redarea demnității unei profesiuni care contribuie decisiv la formarea viitorului României.

Detalii despre înscrierile în Liga Profesorilor Excepționali gasiti AICI

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close