Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ce spune sforaitul despre sanatatea ta: semnalul care dezvaluie riscuri ascunse

Ce spune sforaitul despre sanatatea ta: semnalul care dezvaluie riscuri ascunse

Ce spune sforaitul despre sanatatea ta: semnalul care dezvaluie riscuri ascunse
Sursa foto: Foto: http://lyla.ro
21 Apr 2015   •   16:11

Sforaitul nu doar ca scade calitatea somnului, dar statistic scurteaza viata! Motivul? Sforaitul este un semnal zgomotos, deseori, al unor riscuri de sanatate si chiar al unor boli ascunse.

De regula, persoanele care sforaie in timp ce dorm sufera de apnee care, pe termen lung, poate duce la probleme majore de sanatate, dupa cum arata un studiu publicat in revista de specialitate “Neurology”.

Sforaitul genereaza, inainte de toate, o proasta oxigenare a organismului in timpul somnului, inclusiv la nivelul creierului, fapt care favorizeaza aparitia problemelor cognitive. Insa aceasta chestiune nu este singurul motiv pentru care o persoana care sforaie ar trebuie sa caute tratament medical! Iata cinci riscuri de sanatate ale sforaitului!

Sforaitul si riscul de atac vascular-cerebral

Un studiu realizat de “Henry Ford Health System” arata o asociere directa intre sforaitul zgomotos si daunele aparute la nivelul arterial, care, pe termen lung, cresc semnificativ riscul de atac vascular-cerebral, dar si de infarct miocardic. Motivul? Sforaitul cauzeaza inflamatii si alte daune la nivelul arterelor

Citeste continuarea pe Lyla.ro

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close