Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Datele OFICIALE care ar trebui să ne îngrijoreze. Câţi români suferă de cancer gastric

Datele OFICIALE care ar trebui să ne îngrijoreze. Câţi români suferă de cancer gastric

Datele OFICIALE care ar trebui să ne îngrijoreze. Câţi români suferă de cancer gastric
de O.P.    |    24 Noi 2014   •   07:57

Incidența cancerului gastric în România este de 6-7 cazuri la suta de mii de locuitori, a arătat vineri, cu prilejul unui workshop desfășurat la UMF "Carol Davila", prof. dr. Mircea Beuran.

Acesta a reliefat importanța screening-ului pentru depistarea cancerului gastric în stadiul întâi. "Costurile sunt mai mari în stadiile avansate. Screeningul ar trebui să aibă în vedere recomandarea endoscopiei la primele semne de durere și de disconfort, greață, vărsături", a spus Beuran.

În același cadru, prof. dr.K. Maruyama din Japonia a prezentat experiența și practica în domeniu din țara sa.

"Pentru că, în Japonia, am avut un număr mare de pacienți cu cancer gastric s-a pus accent pe educația socială. S-a accentuat pe realizarea screeningului. În prezent, în Japonia, persoanele care au peste 50 de ani primesc un card de sănătate pentru screening și investigațiile sunt suportate de stat", a arătat profesorul japonez.

Vineri, a avut loc, la UMF "Carol Davila", al cincilea workshop organizat de Departamentul de Chirurgie, Catedra de Anatomie a universității și Societatea Română de Chirurgie, la care au participat specialiști în chirurgia gastric-oncologică din Japonia.

AGERPRES/(AS-autor: Roberto Stan, editor: Vicențiu Purcărea)

 

×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close