Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Este unul din cele mai consumate produse de români, dar este foarte NESĂNĂTOS. Ce ingrediente periculoase conţine

Este unul din cele mai consumate produse de români, dar este foarte NESĂNĂTOS. Ce ingrediente periculoase conţine

Este unul din cele mai consumate produse de români, dar este foarte NESĂNĂTOS. Ce ingrediente periculoase conţine
de O.P.    |    27 Mar 2015   •   11:08

Pufuleţii sunt una din cele mai populare gustări consumate de români. Ieftini, "uşori", pufuleţii sunt preferaţi de toate categoriile de oameni. Însă nutriţioniştii atrag atenţia că această gustare nu este deloc sănătoasă.

Cum se fabrica pufuleţii?
Pufuleții se obțin prin expandarea făinei de porumb, la care se adaugă și glucide ce îi ridică indicele glicemic, dar și numărul de calorii – 224 kcal / 30 g de pufuleți,potrivit Profesorului doctor Mencinicopschi.

De asemenea, pufuleții conțin și aditivi alimentari ce pot cauza dificultăți de concentrare, dar și colorantul tatrazină, ce poate provoca astm, eczeme ori urticarie. Nici excesul de sare pe care îl conțin pufuleții nu ar trebui trecut cu vederea, ci și acest produs ar trebui limitat.

Pe lângă aceste ingrediente ce nu ar trebui să își aibă locul în dieta noastra ar trebui să ne mai punem semne de întrebare și când vine vorba de proveniența mălaiului din care se fac pufuleţii: există mari șanse ca acesta să fie de tipul modificat genetic, iar preţul redus al produsului nu face decât să admită acest fapt.



×
Subiecte în articol: alimentatie nutritie
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close