Antena 3 CNN Life Știinţă Ignoranţa poate să ucidă! Tot mai mulţi români îşi pun copiii în pericol refuzând să-i vaccineze

Ignoranţa poate să ucidă! Tot mai mulţi români îşi pun copiii în pericol refuzând să-i vaccineze

Ignoranţa poate să ucidă! Tot mai mulţi români îşi pun copiii în pericol refuzând să-i vaccineze
Sursa foto: Foto: immunizehawaii.wordpress.com
06 Mar 2015   •   09:11

Unii nu ştiu cum să facă să stea departe de spitale, alţii îşi pun copiii în pericol cu bună... neştiinţă.  Tot mai mulţi părinţi refuză să-şi vaccineze copiii. În ultimele luni, a luat amploare şi la noi mişcarea antivaccinare. Oricine, indiferent de profesie, a devenit specialist, mai ales pe net, în chestiuni care ţin de sănătatea şi, în unele cazuri, chiar şi viaţa celor mici. Unii o fac din convingere, alţii pentru bani. Dar rezultatul e acelaşi. Autorităţile spun că rata de vaccinare scade vertiginos spre zona de pericol public.

"Nu vă vaccinaţi copiii!"  - sunt cuvinte pe care le auzim tot mai des în România lui 2015. O adevărată mişcare antivaccin ia amploare în fiecare zi mai ales pe internet. Mii de părinţi au ajuns deja să refuze serul imunizator.

Există ONG-uri care lansează cărţi sau DVD-uri prin care resping cu înverşunare vaccinul. Specialiştii spun că publicaţiile n-au nici un fundament. Practica "manifestelor", însă, pare să aducă de fapt alte beneficii asociaţiilor respective.

Cifrele arată că, în iulie 2013, doar 75 % dintre nou-născuţi au fost vaccinaţi împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei. Media naţională la toate vaccinurile este de 90 %, în scădere cu cinci procente faţă de anii trecuţi.

Tot pe internet se organizează şi întruniri ale unor organizaţii religioase care militează împotriva vaccinării.

În România toate vaccinurile sunt de import. Institutul Cantacuzino nu mai produce nici măcar serul antigripal.

×
Subiecte în articol: vaccin
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close