Antena 3 CNN Life Știinţă Poliomielita ar putea fi eradicată prin administrarea simultană a două vaccinuri

Poliomielita ar putea fi eradicată prin administrarea simultană a două vaccinuri

Poliomielita ar putea fi eradicată prin administrarea simultană a două vaccinuri
Sursa foto: Foto: www.thedailysheeple.com
22 Aug 2014   •   14:20

Un studiu publicat joi în revista americană Science arată că administrarea combinată a două vaccinuri antipoliomielitice ar putea fi cheia pentru eradicarea acestei infecţii care ameninţă încă populaţia mondială.

Studiul, realizat în India pe mai multe sute de copii şi bebeluşi, a arătat că administrarea vaccinului Salk (IPV) pe copiii care au primit deja mai multe doze cu vaccin oral Sabin (OPV) conferă o imunitate mai mare.

IPV, care conţine un virus mort, este administrat prin injectare. OPV, realizat cu un poliovirus viu, dar slăbit, este administrat oral, relatează AFP.

Cu toate că cele două vaccinuri antipolio au fost create în anii 1950, tentativele de eradicare a acestei infecţii s-au bazat mai ales pe OPV, fiind mai uşor de administrat şi costând mult mai puţin decât IPV.

Potrivit studiului clinic realizat în India, pacienţii care au primit IPV prezentau mai puţine poliovirusuri în fecale, fapt care reduce riscul de propagare, un factor esenţial pentru eradicarea virusului.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat un apel mondial pentru utilizarea a cel puţin unei doze de IPV în campaniile de imunizare până la sfârşitul anului 2015.

Poliomielita poate să cauzeze paralizie definitivă şi chiar moartea pacientului.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close