Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ce se întâmplă în corpul tău după ce bei un pahar din băutura ta preferată

Ce se întâmplă în corpul tău după ce bei un pahar din băutura ta preferată

Ce se întâmplă în corpul tău după ce bei un pahar din băutura ta preferată
Sursa foto: Foto: wpwide.com
30 Iul 2015   •   10:58

Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă în corpul tău imediat după ce bei o doză de Cola? Un grafic publicat pe dailymail.co.uk, care citează la randul lui un articol aparut pe The Renegade Pharmacist, arată ce modificări se produc în organism, timp de 60 de minute, după consumarea unei doze de Cola.

În primele 10 minute: echivalentul a 10 linguriţe de zahar (100% din aportul zilnic recomandat) îţi ia cu asalt organismul. Bombardamentul de zahar este acceptat de corp, graţie acidului fosforic existent în bautura, care taie greaţa.

După 20 minute: nivelul de zahăr din sânge creşte semnificativ, cauzând o explozie de insulină care va duce, în final, la transformarea zahărului în grăsime.

După 40 de minute: absorbţia de cafeina este completa. Pupilele ochilor încep să se dilate, tensiunea arteriala creşte, iar ficatul eliberează şi mai mult zahar în sange.

După 45 de minute: creste productia de dopamina, stimulând zona creierului, mai precis centrii plăcerii. Te vei simti ca si cum ai fi consumat heroina.

Dupa 60 de minute, acidul fosforic fixează calciul, magneziul şi zincul la nivelul intestinului subţire, oferind un impuls suplimentar metabolismului. Însă, înainte de a ajunge la oase, acestea sunt eliminate de corp împreună cu sodiul şi apa.

Ulterior glicemia scade brusc.

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close