Antena 3 CNN Actualitate Inedit Două suflete şi două conştiinţe. Prietenia impresionantă dintre un om şi un urs grizzly

Două suflete şi două conştiinţe. Prietenia impresionantă dintre un om şi un urs grizzly

Două suflete şi două conştiinţe. Prietenia impresionantă dintre un om şi un urs grizzly
Sursa foto: Foto: thisblogrules.com
24 Sep 2012   •   08:50

Un studiu a arătat că percepţia potrivit căreia animalele ar fi inferioare oamenilor pentru că nu au raţiune, conştiinţă şi liber arbitru este eronată. Toate aceste prejudecăţi au fost dărâmate de oamenii de ştiinţă care au demonstrat că necuvântătoarele au conştiinţă şi voinţă.

Cercetătorii au arătat că teoria care stipula că animalele au un comportament determinat (că vor reacţiona asemănător de fiecare dată când vor primi acelaşi tip de stimul) este incompletă.

Declaraţia cercetătorilor Cambridge despre conştiinţa animalelor

Păstrând aceste descoperiri recente în minte, vă prezentăm un caz emoţionant de prietenie între om şi animal. Este povestea ursului Brutus, devenit celebru după ce a apărut într-un documentar al National Geographic.

Brutus este un urs grizzly care a fost adoptat de naturalistul Casey Anderson. Ursul i-a stat aproape lui Casey în cele mai importante momente din viaţa sa, chiar şi atunci când s-a căsătorit cu actriţa Missy Pyle. Brutus i-a fost cavaler de onoare celui mai bun prieten al său.



Şi ca orice membru al familiei cu drepturi depline, Brutus ia masa deseori alături de familia lui.




Brutus s-a născut în ianuarie 2002. Şi-a petrecut primele şase luni de viaţă într-o cuşcă de oţel.

Brutus locuieşte în Sanctuarul Educaţional de Salvare a Urşilor Grizzly din Montana, instituţie fondată de naturalistul Casey Anderson.

Stabilimentul derulează programe educaţionale despre relaţia dintre om şi urşii grizzly şi despre conservarea acestor animale maiestuoase.




Urşii grizzly născuţi în captivitate nu pot fi eliberaţi în sălbăticie din două motive. În primul rând, un pui de grizzly crescut în captivitate nu are cunoştinţele necesare pentru supravieţuirea în mediul său natural (cunoştinţe pe care ar fi trebuit să le deprindă de la mama sa). În al doilea rând, urşilor crescuţi în captivitate le este înăbuşit instictul de a se feri de unul dintre cei mai mari duşmani ai săi: omul.

Brutus a apărut în filme, reclame şi diverse programe educaţionale din SUA. Banii câştigaţi de pe urma acestor apariţii publice susţin financiar stabilimentul fondat de Casey Anderson.
 

 

 

 
 

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close