Antena 3 CNN Opinii "As vrea ca FIUL meu să aibă CANCER". Povestea cutremurătoare din spatele acestor cuvinte

"As vrea ca FIUL meu să aibă CANCER". Povestea cutremurătoare din spatele acestor cuvinte

"As vrea ca FIUL meu să aibă CANCER". Povestea cutremurătoare din spatele acestor cuvinte
de Oana Paun    |    15 Mai 2013   •   12:48

Te trezeşti în fiecare dimineaţă, câteodată mai bombăni, pentru că ţi-ai fi dorit să dormi mai mult, sau pentru că plouă afară în loc să fie soare, te îmbraci, porneşti spre serviciu sau spre şcoală, grăbit, alergând, enervat, chiar, de nebunia din trafic.

Zilele au ajuns să treacă fără o însemnătate aparte, sunt ca într-un perpetuum mobile macabru, care te transformă încetul cu încetul, până când ajungi să nu te mai recunoşti în oglindă.

De câte ori te-ai oprit azi, sau ieri, sau săptămâna, luna ori anul acesta şi ai privit în urmă, către lucrurile bune care se întâmplă în viaţa ta, către persoanele minunate care te înconjoară, de câte ori ai mulţumit pentru sănătate, pentru că poţi vedea, pentru că poţi merge, pentru că poţi munci, pentru că încă mai poţi spera?

"Aş vrea ca fiul meu să aibă CANCER!" - sunt cuvintele pline de durere ale unui tată care şi-a pierdut speranţa. Oricât de radical ar suna, aceste cuvinte au ajuns să fie sloganul unei campanii care se desfăşoară în Marea Britanie, şi care a fost preluată de marile ziare din Regat.



Această propoziţie, care a născut revoltă şi indignare în rândul populaţiei Marii Britanii ascunde o poveste cât se poate de reală. Bărbatul care apare în această campanie are un fiu care s-a născut cu o afecţiune genetică rară - Distrofia musculară Duchenne, o maladie pentru care nu mai există speranţă, o boală în faţa căreia medicii au plecat capetele a înfrângere.

"Este greu de înţeles că îţi poţi dori ca fiul tău să aibă cancer. Însă pentru multe tipuri de cancer există un tratament. Această boală este 100% letală", a explicat tatăl copilului.

Boala se manifestă mai întâi prin slăbiciune musculară, dar la vârsta de 20-30 de ani insuficienţa cardiacă şi mai apoi cea respiratorie duc la deces, scriu britanicii de la Standard.

Nu există tratament pentru această boală.

Nu există alinare pentru aceşti părinţi.

Nu există viitor pentru acest copil.

Nu există speranţă.

Gândeşte-te la ce ai tu... Chiar dacă nu le ai pe toate, chiar dacă eşti nemulţumit de sistemul şi corupţia din ţară, chiar dacă te-ai săturat de nedreptatea din jurul tău, gândeşte-te că nu ai ajuns să te rogi lui Dumnezeu ca fiul/ fiica ta să aibă cancer. Gândeşte-te că încă mai ai speranţă.
Speranţa pentru azi, pentru mâine, pentru un viitor în care visurile tale pot ajunge realitate!


×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close