Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis cere reexaminarea legii prin care s-a ratificat Acordul de asistenţă financiară cu Moldova

Klaus Iohannis cere reexaminarea legii prin care s-a ratificat Acordul de asistenţă financiară cu Moldova

Klaus Iohannis cere reexaminarea legii prin care s-a ratificat Acordul de asistenţă financiară cu Moldova
Sursa foto: Foto:.presidency.ro
09 Noi 2015   •   15:33

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului, luni, spre reexaminare, Legea pentru ratificarea Acordului privind asistenţa financiară rambursabilă între România şi Republica Moldova, considerând că promulgarea nu este oportună câtă vreme nu există certitudinea continuării procesului de reforme.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a trimis Parlamentului luni, 9 noiembrie a.c., spre reexaminare, Legea pentru ratificarea Acordului privind asistența financiară rambursabilă între România și Republica Moldova, semnat la Chișinău, la 7 octombrie 2015", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Legea pentru ratificarea Acordului privind asistența financiară rambursabilă între România și Republica Moldova, semnat la Chișinău, la 7 octombrie 2015,  vizează ratificarea unui acord de asistență financiară rambursabilă în sumă de până la 150 de milioane de euro din disponibilitățile rezultate din procesul de privatizare, înregistrate în soldul contului curent în valută deschis la Banca Națională a României.

Asistența financiară rambursabilă este acordată Republicii Moldova pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei de stat. Împrumutul se acordă în maximum trei tranșe, iar scadența fiecăreia dintre acestea este de maximum 5 ani.

   

×
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close