Antena 3 CNN Politică Vasile Dâncu, propus pentru Ministerul Dezvoltării Regionale, a primit aviz favorabil

Vasile Dâncu, propus pentru Ministerul Dezvoltării Regionale, a primit aviz favorabil

Vasile Dâncu, propus pentru Ministerul Dezvoltării Regionale, a primit aviz favorabil
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    17 Noi 2015   •   10:37

Vasile Dâncu, propus vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice de către premierul desemnat Dacian Cioloş, a fost avizat favorabil de comisiile de specialitate din Parlament.

Vasile Dâncu este profesor la Facultatea de Sociologie a Universității București, dar și la Facultatea de Sociologie și la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca. Este membru European Society for Opinion and Marketing Research şi fondator al săptămânalului regional Transilvania REPORTER și al Revistei SINTEZA - revistă de cultură și gândire strategică. 
 
A fost prezent în mediul politic în perioada 2000-2007, deținând pe parcursul timpului funcții de conducere în cadrul Partidului Social Democrat, dar și funcții importante în domeniul guvernamental și de stat, printre care cea de Ministru al Informațiilor Publice (2000-2003) și șef al Agenției pentru Strategii Guvernamentale (2003-2004). A fost senator în Parlamentul României în legislatura 2004-2008.
 
Plenul reunit al celor două Camere, în care vor fi dezbătute lista de miniştri şi programul de guvernare, a fost convocat de la ora 12.30.

Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Astfel, pentru a fi învestit, noul Guvern are nevoie de voturile favorabile a 274 de parlamentari, în total fiind 547 de senatori şi deputaţi. 

×
Parteneri
Coldea, prima reacție după ce a fost pus sub control judiciar
x close