Antena 3 CNN Politică Cioloş a modificat programul de guvernare: Standarde ISU în şcoli, 2% din PIB la MApN, alegeri corecte

Cioloş a modificat programul de guvernare: Standarde ISU în şcoli, 2% din PIB la MApN, alegeri corecte

Cioloş a modificat programul de guvernare: Standarde ISU în şcoli, 2% din PIB la MApN, alegeri corecte
de S.T.    |    17 Noi 2015   •   11:54

Premierul desemnat Dacian Cioloş a depus, marţi, în Parlament, o variantă modificată şi lărgită a programului de guvernare.

Varianta noului program de guvernare prevede, printre altele, asigurarea standardelor ISU în şcoli şi alocarea unui procent de 2% din PIB Apărării.

Dacian Cioloş vorbeşte în varianta modificată a programului de guvernare despre "asigurarea măsurilor necesare asigurării bunei desfăşurării a alegerilor pentru autorităţile publice locale şi pentru Camera Deputaţilor şi a Senatului României", în vederea alegerilor din 2016.

Un capitol dezvoltat din programul de guvernare este cel al Transporturilor. Dacian Cioloş doreşte un plan de reformă instituţională pentru companiile din subordinea/autoritatea Ministerului Transporturilor care derulează proiecte de infrastructură majoră în domeniul transporturilor şi îmbunătăţirea performanţei economice a acestor instituţii.

Este introdus şi un capitol privind societatea civilă, stablinindu-se că Guvernul îşi propune "recâştigarea încrederii în consultarea publica şi dialogul civil ca instrument instituţionalizat de consultare a grupurilor active din societate asupra priorităţilor de politici publice cu precădere (dar nu limitative) din domeniile: economic, social, politici financiare şi fiscale, sănătate publica, educaţie, cercetare, cultură şi de preluare de sugestii privind noi teme de politici publice în domeniile menţionate sau în altele de interes pentru partenerii din societate civilă".

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş
Parteneri
Mircea Badea, despre femeia căreia îi datorează toată cariera
x close