Antena 3 CNN Politică Adrian Ursu: Negocierile lui Traian Băsescu erau pe bază de şantaj şi trădare

Adrian Ursu: Negocierile lui Traian Băsescu erau pe bază de şantaj şi trădare

Adrian Ursu: Negocierile lui Traian Băsescu erau pe bază de şantaj şi trădare
18 Sep 2014   •   17:47
Dan Voiculescu rememorează puţinele întâlniri pe care le-a avut cu Traian Băsescu de-a lungul timpului. I-a refuzat de fiecare dată propunerile, mai puţin atunci când serveau interesului naţional. Frustarea lui Băsescu de a nu obţine ce şi-a dorit s-a transformat apoi în atacuri la adresa lui Dan Voiculescu, la apariţia dosarului de la CNAS şi într-un final la dosarul Telepatia.

Prima întâlnire între Dan Voiculescu şi Traian Băsescu a avut loc în urmă cu 14 ani, când acesta din urmă candida la Primăria Capitalei. Întâlnirea a fost intermediată de George Copos şi a avut loc într-un hotel din capitală.

"Este bun titlul acesta cu "Radiografia Întâlnirilor", pentru că tot vorbea Traian Băsescu despre dezbrăcarea unor personaje politice, a unor candidaţi înainte de alegeri. Este foarte interesant de văzut scopul întâlnirilor pe care cel mai adesea, preşedintele le solicita. Iar aici confirmările sunt din mai multe surse.  În general erau aranjamente ceea ce face şi a făcut tot timpul Traian Băsescu. Sforării, învârteli,întorlocări, mişmaşuri şi putem continua seria sinonimică probabil la nesfârşit, cam câte astfel de infracţiuni a comis şi Băsescu Traian ", a declarat Adrian Ursu în cadrul ediţiei de astăzi a emisiunii "100 de Minute cu Alessandra Stoicescu".

"De fiecare dată mai avea câte ceva de rezolvat. Să îi mai dea pe câte unii afară, să îi înlocuiască pe alţii, să îşi pună oamenii la Senat sau la Cameră, să formeze vreo coaliţie. Ai zice că este scopul omului politic să facă astfel de negocieri, doar că negocierile lui erau pe bază de şantaj şi trădare", a mai adăugat realizatorul emisiunii "Secvenţial".

Adrian Ursu a vorbit şi despre confirmările potrivit cărora Traian Băsescu a organizat acea schimbare de tabară după alegerile din 2004, când PSD era partidul câştigător. "Cei care au negociat la vremea aceea cu Traian Băsescu confirmă că acţiunile de şantaj pe care le vedem şi astăzi, se condumau în spatele uşilor închise la discuţiile cu acele partide".

"Dezvăluirile pe care le face acum profesorul Voiculescu sunt valoroase pentru că vin de la un om care nu poate fi bănuit că urmăreşte vreun scop politic", a declarat Adrian Ursu.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close