Antena 3 CNN Politică Afacerea care cutremură PSD. Insula Belina și Brațul Pavel, date spre închiriere la Tel Drum de Guvernul Boc

Afacerea care cutremură PSD. Insula Belina și Brațul Pavel, date spre închiriere la Tel Drum de Guvernul Boc

Afacerea care cutremură PSD. Insula Belina și Brațul Pavel, date spre închiriere la Tel Drum de Guvernul Boc
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    24 Sep 2017   •   20:18

Insula Belina, devenită de curând și dosar penal la DNA, a fost dată spre închiriere către Tel Drum de Guvernul Boc. Informația va apărea în Jurnalul național de luni și a fost prezentată duminică, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

Ancheta declanșată de DNA în privința modului în care Insula Belina și Brațul Pavel, situate în albia minoră a fuviului Dunărea, au ajuns să fie închiriate de Tel Drum SA, după ce Guvernul lui Victor Ponta a transmis din imobilele din administrarea Administrației Naționale ”Apele Române”, în administrarea Consiliului Județean Teleorman, ocolește originile acestei afaceri, pe care procurorii DNA o consideră penală, scrie Jurnalul național.

Tel Drum SA a putut închiria aceste proprietăți, de la stat, grație fatului că în timpul Guvernului Boc a fost emis un ordin al ministrului Mediului, prin care s-a aprobat ca aceste bunuri ale statului să fie scoase la licitație, spre închiriere, pentru o perioadă de 10 ani.

În 2011, SC Tel Drum SA a încheiat un contract de închiriere cu ”Apele Române”, într-un moment în care valoarea de inventar a acestora, stabilită printr-o hotărâre de Guvern din 2006, era de un leu.

Abia la începutul anului 2012, Cabinetul Mihai Răzvan Ungureanu a reactualizat valorile acestor proprietăți și, abia doi ani mai târziu, bunurile și-au schimbat doar administratorul, rămânând, însă, în proprietatea statului.

Tel Drum este dosarul în care doi foști premieri ai României au fost audiați până acum la DNA. Este vorba despre Sorin Grindeanu și Victor Ponta.

Compania Tel Drum este acuzată că ar fi luat peste un milion de euro ilegal, bani din fonduri europene.

În urmă cu două săptămâni, Victor Ponta spunea că știe că Tel Drum este a lui președintelui PSD, Liviu Dragnea.

Tot atunci, Ponta a susținut că Dragnea i-ar fi cerut să treacă lacul Belina, de la Apele române la Consiliul județean Teleorman, lac care a ajuns mai apoi la Tel Drum.

Sevil Shhaideh, urmărită penal. Vicepremierul, la DNA: Am calitatea de suspect

DNA cere urmărirea penală a ministrului Fondurilor europene, Rovana Plumb

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close