Antena 3 CNN Politică Antonescu: Ceauşescu a fost şi rămâne modelul de om politic şi conducător al lui Băsescu

Antonescu: Ceauşescu a fost şi rămâne modelul de om politic şi conducător al lui Băsescu

Antonescu: Ceauşescu a fost şi rămâne modelul de om politic şi conducător al lui Băsescu
Sursa foto: Foto: Intact Images
26 Iul 2012   •   09:52

Preşedintele interimar Crin Antonescu a susţinut miercuri seară, la Antena 3, că modelul de om politic şi de conducător al lui Traian Băsescu a fost şi rămâne Nicolae Ceauşescu, de la care preşedintele suspendat a moştenit „apucături faraonice“ legate de casele în care locuieşte.
   
Declaraţia lui Crin Antonescu vine în contextul afirmaţiilor premierului Victor Ponta care a anunţat miercuri că vila de protocol Dante „a fost pregătită la cererea preşedintelui Băsescu, cu o investiţie de un milion de euro“, pentru a fi ocupată de acesta după terminarea mandatului.
   
„Modelul autentic de om politic şi de conducător al lui Traian Băsescu a fost şi rămâne Nicolae Ceauşescu. Traian Băsescu nu are nici cultura, nici gustul de avea un alt model. Un om, de exemplu, care s-a purtat, categoric, cu o anumită decenţă, chiar aş spune cu o doză de sfială necesară, atunci când purta puterea, ca Emil Constantinescu, e profund dispreţuit de cineva ca Băsescu. (...) Cineva ca Regele Mihai - aţi văzut când şi-a dat arama pe faţă domnul Băsescu, cam ce crede cu adevărat. Şi tot în acea perioadă, şi nu o dată, domnul Traian Băsescu ne-a spus clar, da clar, explicit, că Nicolae Ceauşescu, cu admiraţie, a fost un mare conducător şi aşa mai departe. Păi dacă modelul lui este Nicolae Ceauşescu, sigur că aceste apucături faraonice, pe care le-a avut şi Nicolae Ceauşescu, le are şi domnul Traian Băsescu“, a susţinut preşedintele interimar.
   
El a adăugat că Traian Băsescu „pare să aibă o lăcomie, o manie imobiliară“ care este expresia „maniei de putere“.
   
Pe de altă parte, Crin Antonescu a precizat că, dacă va deveni preşedinte în cazul unor alegeri prezidenţiale, nu va solicita o casă de protocol, ci va continua să locuiască în apartamentul pe care îl deţine şi în prezent.


×
Subiecte în articol: Crin Antonescu Nicolae Ceauşescu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Top 5 prezidențiabili 2024. Cele mai vehiculate nume pentru Cotroceni
x close