Antena 3 CNN Politică Antonescu neagă că parlamentarilor USL li s-a interzis să depună amendamente la buget

Antonescu neagă că parlamentarilor USL li s-a interzis să depună amendamente la buget

Antonescu neagă că parlamentarilor USL li s-a interzis să depună amendamente la buget
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    28 Ian 2013   •   12:43

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că este falsă ideea potrivit căreia li s-ar fi interzis parlamentarilor USL să depună amendamente la bugetul de stat pe anul 2013, el adăugând că în uniune nu a fost luată nicio decizie politică prin care să se impună ceva parlamentarilor în acest sens.

"Nimeni nu poate intezice unui parlamentar al României, în afară de lege, nu poate să interzică ceva. Nu s-a luat nicio decizie de natură politică prin care să se impună ceva în această privinţă senatorilor şi deputaţilor", a spus, luni, şeful liberal.

De asemenea, Antonescu spune că se înţelege de la sine faptul că parlamentarii majorităţii susţin proiectul de buget avansat de Guvern.

"Se înţelege că, din punct de vedere politic, parlamentarii majorităţii susţin în principiu proiectul de buget pe care îl înaintează Guvernul, pentru că Guvernul este expresia majorităţii, pentru că toate discuţiile privitoare la buget au fost purtate cu decidenţii politici din partidele respective. Ca atare, parlamentarii susţin în principiu, dar nimeni nu a interzis nici oficial, nici neoficial, cuiva să se manifeste în plenitudinea prerogativelor sale ca parlamentar", a spus Antonescu.

Explicaţiile lui Antonescu vin după declaraţiile senatorului liberal Sorin Roşca Stănescu, referitoare la SMS-ul primit prin care i s-ar fi precizat să nu depună amendamente.

"Eu nu discut despre corepondenţa intimă a oamenilor", a precizat Antonescu.

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a susţinut că i s-ar fi transmis în mod "cât se poate de oficial" să nu facă amendamente la bugetul de stat pe anul 2013.

Citeşte şi Ce spune PNL despre o a treia suspendare a lui Băsescu

Antonescu: Raporturile instituţionale Ponta-Băsescu nu înseamnă coabitare, sunt un lucru normal







×
Subiecte în articol: Crin Antonescu
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close