Antena 3 CNN Politică Antonescu: Nu îmi amintesc să fi acceptat să îl reprezint pe Traian Băsescu pe undeva. Eu voi reprezenta România la Zagreb

Antonescu: Nu îmi amintesc să fi acceptat să îl reprezint pe Traian Băsescu pe undeva. Eu voi reprezenta România la Zagreb

Antonescu: Nu îmi amintesc să fi acceptat să îl reprezint pe Traian Băsescu pe undeva. Eu voi reprezenta România la Zagreb
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Iun 2013   •   19:17
Preşedintele PNL, Crin Antonescu a declarat, în cadrul unei intervenţii telefonice la Antena 3, că USL se va achita de promisiuni în faţa românilor, indiferent de deciziile CCR. 
 
"USL se va achita de un angajament luat în faţa românilor. Se va achita. Din prima zi a acestui mandat am vorbit foarte clar despre modificarea Constituţiei, despre regionalizare, am lucrat, ne-am făcut datoria, iar dacă ultima decizie a CCR ne impune o amânare de un an, vom reuşi acest obiectiv peste maxim un an, dar vom reuşi", a explicat Antonescu. 
 
Antonescu a vorbit şi despre tema reprezentării României la Zagreb, unde preşedintele Traian Băsescu nu va ajunge. 
 
"Nu îmi amintesc să fi acceptat să îl reprezint pe Traian Băsescu pe undeva. Nu am solicitat şi nu am primit vreun mandat din partea domniei sale. La 1 iulie, Croaţia devine stat al UE. Are loc o ceremonie la Zagreb unde sunt prezente celelalte 27 de state, prin preşedinţi, premieri. Domnul Băsescu m-a sunat şi mi-a spus că nu poate să ajungă la aceea ceremonie, să mă duc eu. Am acceptat. Mie mi se pare normal. Nu am cerut explicaţii. Pur şi simplu m-a întrebat dacă sunt de acord să reprezint România, în calitate oficială. Nu mi se pare normal ca România să nu fie reprezentată, pentru că domnul Băsescu are altă treabă". 
 
Liderul liberal a explicat că revizuirea Constituţiei se face cât se poate de transparent şi că nu există "planuri ascunse" în acest proces. 
 
"Există o campanie de o intensitate extraordinară, pe care toţi acoliţii politici şi mediatici ai lui Traian Băsescu, în frunte cu PDL, o campanie în care se minte în legătură cu conţinutul modificărilor, scopul revizuirii. Toate modificările au fost făcute cu maximă transparenţă, cu presă la fiecare şedinţă, sunt informaţii publice, proiectul este deschis şi oricărei evaluări internaţionale. Este încercarea domnului Băsescu de a recâştiga ceva capital politic pentru formaţiunea politică pe care doreşte să o aducă pe lume, parazitând o temă populistă - lupta împotriva politicienilor, de parcă domnia sa ar fi pictor, lupta împotriva parlamentarilor".
 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close