Antena 3 CNN Politică Antonescu: Nu ne temem de Băsescu. Ne vom face datoria. Niciun lider USL nu are dosare închise de justiţie ca şeful statului

Antonescu: Nu ne temem de Băsescu. Ne vom face datoria. Niciun lider USL nu are dosare închise de justiţie ca şeful statului

Antonescu: Nu ne temem de Băsescu. Ne vom face datoria. Niciun lider USL nu are dosare închise de justiţie ca şeful statului
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Iul 2012   •   21:38

Crin Antonescu a declarat, marţi, în urma declaraţiei făcute de Traian Băsescu, că nu au fost în nici un fel atacate sau puse în discuţie instituţii, precizând că au fost doar schimbate nişte persoane. În calitate de preşedinte ales al Senatului României, Crin Antonescu, i-a cerut preşedintelui Băsescu să renunţe la ameninţări.

„Nu au fost în nici un fel atacate sau puse în discuţie instituţii, au fost, aşa cum de atâtea ori s-a întâmplat şi se întâmplă în jocul politic democratic, inclusiv în România, schimbate nişte persoane. Majorităţi politice evidente, categorice şi-au exprimat dreptul de a lua decizii şi le-au luat“, a declarat copreşedintele USL.

„Nici eu, nici ceilalţi lideri politici pe care preşedintele Traian Băsescu a încercat să îi ameninţe nu ne temem de Traian Băsescu. Dacă ne temeam de Traian Băsescu, astăzi România ar fi fost o ţară în care, într-adevăr, nu mai exista democraţie. Nici unul dintre noi nu acceptă un asemenea ton. Nici unul dintre noi şi nici unul dintre partidele pe care le conducem nu acceptă dreptul nimănui de a ne ameninţa, de a ne intimida sau de a ne dicta ce să facem“, a mai spus Antonescu, precizând că se doreşte o justiţie eficientă şi depolitizată.

„Nici eu, nici domnul Constantin şi nici domnul Ponta nu avem, nu am avut şi nu vom avea dosare pe care justiţia să le închidă aşa cum domnul  Traian Băsescu are, nu am provocat niciun fel de contravenţie vreodată“, a precizat Antonescu.

„Îi cer, la rândul meu, în calitate de preşedinte ales al Senatului României, preşedintelui Traian Băsescu să renunţe la intimidări, să renunţe la ameninţări, să renunţe la convingerea absurdă şi nefastă că poate dicta tuturor şi orice în această ţară. Parlamentul României a înlăturat astăzi obstacole în calea funcţionării sale conforme cu Constituţia României, în calea posibilităţii prescrise de Constituţie ca, atunci când este cazul, electoratul României să îşi spună cuvântul“, a mai spus Crin Antonescu.



×
Subiecte în articol: Crin Antonescu presedintele Romaniei
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Cine e Babasha, manelistul care a împărțit țara în două
x close