Antena 3 CNN Politică Antonescu: Preşedintele Lituaniei a făcut consideraţii generale, non-partizane, de natură valorică

Antonescu: Preşedintele Lituaniei a făcut consideraţii generale, non-partizane, de natură valorică

Antonescu: Preşedintele Lituaniei a făcut consideraţii generale, non-partizane, de natură valorică
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    12 Sep 2012   •   18:18

Crin Antonescu, preşedintele Senatului, a declarat, miercuri, după întrevederea cu preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, că aceasta a făcut consideraţii generale la adresa României, non-partizane, de natură valorică şi care nu pot fi considerate un avertisment, scrie Mediafax.

"Ceea ce domnia sa a spus nu poate fi socotit drept avertisment. Au fost nişte consideraţii - a şi precizat - la fel de valabile pentru România, pentru Lituania, pentru oricare altă ţară a UE în legătură cu ce ar trebui să facă oamenii politici, dar în niciun caz pe tonul pe care au părut a-l sugera relatările de presă de dimineaţă", a spus Crin Antonescu.

Preşedintele Senatului a afirmat că a descoperit în preşedintele Lituaniei un om politic prieten al României.

"Am avut o discuţie chiar foarte plăcută. Din punctul meu de vedere, a fost o întâlnire foarte frumoasă, în sensul că am descoperit un om politic şi cu experienţă, cu experienţă în calitate de comisar european, un om politic prieten al României, care a făcut nişte consideraţii generale, de natură valorică, non-partizane - lucru care m-a impresionat foarte plăcut, pentru că în ultima vreme am fost obişnuiţi cu declaraţii foarte partizane ale unor omologi sau resposanbili europeni - un om cu experienţă, cu valori, care vorbea cu convingere despre aceste valori", a spus Antonescu.

Preşedintele Senatului a admis că declaraţiile făcute în cursul dimineţii de Delia Grybauskaite au fost "foarte apăsate", dar a arătat că el, în întâlnirea pe care a avut-o cu preşedintele lituanian, nu a avut un asemenea interlocutor.

Citeşte şi:

Ce părere are Victor Ponta despre criticile aduse de preşedintele Lituaniei


Preşedintele Lituaniei critică România în faţa lui Băsescu: "NU veţi intra în Schengen. Trebuie să daţi dovadă de maturitate"

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close