Antena 3 CNN Politică Ce părere are Victor Ponta despre criticile aduse de preşedintele Lituaniei

Ce părere are Victor Ponta despre criticile aduse de preşedintele Lituaniei

Ce părere are Victor Ponta despre criticile aduse de preşedintele Lituaniei
Sursa foto: Foto: Mediafax
12 Sep 2012   •   17:01

Premierul Victor Ponta a afirmat miercuri că atenţionările făcute de preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, cu privire la instabilitatea politică a României, denotă faptul că toţi şefii de stat din Europa sunt 'mai sfătoşi', în timp ce premierii 'sunt cu treaba', scrie Agerpres.
   
'La ora 17,00 o să mă văd cu doamna preşedinte. Mă gândesc că aşa sunt toţi preşedinţii în Europa: mai sfătoşi. Prim-miniştrii sunt cu treaba', a declarat Ponta, rugat de jurnalişti să comenteze criticile liderului lituanian, potrivit căruia România trebuie să se maturizeze politic.
   
Preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, a declarat miercuri, la Bucureşti, că instabilitatea politică din România se reflectă în capacitatea ţării de a performa în UE, dând ca exemplu absorbţia scăzută a fondurilor europene.
   
'Acesta este un avertisment: dacă nu veţi fi capabili să vă maturizaţi şi să vă comportaţi responsabil politic, atunci povara va fi pe umerii poporului, nu veţi putea avea suficiente resurse de la UE, nu vi se va deschide accesul la Schengen, iar acesta va fi eşecul tuturor partidelor politice', a afirmat preşedintele Lituaniei.
   
În opinia acesteia, fiecare politician ar trebui să-şi asume responsabilitatea pentru viitorul ţării, iar alegerile electorale trebuie să demonstreze că nu este important dacă pierzi sau câştigi, ci este importat ce faci cu puterea după ce o obţii.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close