Antena 3 CNN Politică Antonescu: Voi propune excluderea lui Andrei Chliman din PNL. Decizia va fi a Delegaţiei Permanente

Antonescu: Voi propune excluderea lui Andrei Chliman din PNL. Decizia va fi a Delegaţiei Permanente

Antonescu: Voi propune excluderea lui Andrei Chliman din PNL. Decizia va fi a Delegaţiei Permanente
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Mai 2013   •   18:03

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că va propune excluderea din partid a primarului Sectorului 1, Andrei Chliman, menţionând că decizia va aparţine Delegaţiei Permanente, for care se reuneşte luni, informează Mediafax.
   
Antonescu a fost întrebat dacă va fi discutată săptămâna viitoare excluderea lui Andrei Chiliman din partid, el răspunzând afirmativ.
   
Solicitat să precizeze dacă va el face propunerea în acest sens, preşedintele PNL a spus: "În conformitate cu Statutul, da, decizia va fi a Delegţiei Permanente, care este un organism foarte larg, cu peste 200 de oameni. (...) Răspunsul este da".
   
Crin Antonescu a vorbit despre excluderea lui Andrei Chiliman în contextul în care a comentat recenta sancţionare a lui Vlad Moisescu şi a altor 11 liberali, de către organizaţia PNL Sector 1.
   
"Sunt perfect de acord cu decizia. (...) E vorba de faptul că, în mod cât se poate de public, aceste persoane au angajat discuţii pentru o altă construcţie politică, din care PNL nu face parte, au avansat chiar în ele. Ori este un lucru elementar, nu poţi face parte din două construcţii politice sau din două partide în acelaşi timp. Cred că firesc ar fi fost să demisioneze. (...) Se spune cu foarte multă superficialitate, în opinia mea: au fost daţi afară pentru că au criticat. Păi, aceşti oameni, domnul Chiliman, domnul Moisescu, de mai bine de un an, în toiul campaniei electorale, în fiecare săptămână, au făcut cele mai greu de imaginat atacuri la adresa mea ca preşedinte al partidului, la adresa restului conducerii partidului, la adresa strategiei partidului, pe care n-am hotărât-o eu niciodată singur şi, totuşi, nu au fost excluşi. Acum însă suntem mult prea departe şi riscăm să generăm sau să întreţinem, să tolerăm un soi de promiscuitate politică, absolut nesănătoasă", a spus el.
   
Delegaţia Permanentă a PNL se reuneşte luni, la ora 12.00, la Palatul Parlamentului.
   
Preşedintele interimar al PNL Sector 1, Daniel Chiţoiu, a declarat că au fost excluse, miercuri seară, 12 persoane din partid, printre care şi Vlad Moisescu, pentru faptul că au "aderat la alte partide politice sau doctrine politice".
   

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu andrei chiliman
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close