Antena 3 CNN Politică Audierile continuă şi astăzi în dosarul de şantaj al lui Băsescu

Audierile continuă şi astăzi în dosarul de şantaj al lui Băsescu

Audierile continuă şi astăzi în dosarul de şantaj al lui Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    07 Mai 2015   •   08:41

Audierile continuă şi astăzi în dosarul de şantaj în care este cercetat fostul preşedinte Traian Băsescu. 

 
Membrii comisiei parlamentare Nana sunt aşteptaţi în faţa procurorilor, pentru audieri. Doi dintre foştii preşedinţi ai comisiei Nana, senatorii Eugen Nicolicea şi Mihai Fifor, au fost deja să dea declaraţii ca martori în faţa procurorilor
 
Audierea membrilor comisiei Nana a fost cerută chiar de fostul şef al statului. 
 
Traian Băsescu s-a prezentat deja de două ori în faţa procurorilor în acest dosar. 
 
Scandalul a început după ce fostul preşedinte i-a spus Gabrielei Firea că dacă nu stă în banca ei, s-ar putea să nu îşi mai găsească soţul acasă. 

Până să dea explicaţii în noul dosar în care este urmărit penal, Traian Băsescu ar putea fi trimis în judecată în primul dosar deschis împotriva sa, după ce şi-a pierdut imunitatea. 

Este vorba de cel în care este urmărit penal pentru şantaj. Ieri, parlamentarii din comisia Nana au venit pe rând la Parchet să dea declaraţii, la cererea avocaţilor fostului preşedintele, iar audierilor vor continua şi azi. 
 
Avocatul Gabrielei Firea a declarat că nu mai doreşte audierea inculpatului Traian Băsescu. 
 
Apărătorul senatoarei PSD Gabriela Firea a dat de înţeles că Traian Băsescu are nevoie de o pledoarie puternică pentru a scăpa de acuzaţiile de şantaj.
 
Lucian Bolcaş a fost prezent la Parchet, acolo unde mai mulţi membri ai comisiei de anchetă privind terenurile de la Nana au fost audiaţi. Toţi cei prezenţi la audieri au fost propuşi pentru audieri de avocaţii lui Traian Băsescu.
 
Scandalul a început în primăvara anului trecut, când fostul preşedinte a ameninţat-o pe Gabriela Firea.
 
Ameninţarea venea în contextul în care senatoarea PSD făcea parte din comisia de anchetă a achiziţiei moşiei de la Nana. Traian Băsescu s-a prezentat deja de două ori în faţa procurorilor în acest dosar.  

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea santaj
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close