Antena 3 CNN Politică Băsescu: Ponta aduce prejudicii ţării prin declaraţiile despre justiţie. Vedeţi reacţia premierului

Băsescu: Ponta aduce prejudicii ţării prin declaraţiile despre justiţie. Vedeţi reacţia premierului

Băsescu: Ponta aduce prejudicii ţării prin declaraţiile despre justiţie. Vedeţi reacţia premierului
Sursa foto: Foto: Intact Images
07 Ian 2014   •   12:58

Preşedintele Traian Băsescu îl atacă din nou pe prim-ministrul Victor Ponta. Şeful statului susţine că premierul aduce prejucii ţării prin declaraţiile sale referitoare la justiţe.

Iată comunicatul emis de Administraţia Prezidenţială:

"Președintele României, domnul Traian Băsescu, a luat notă cu profundă îngrijorare de atacurile prim-ministrului Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, la adresa justiției făcute în ultima perioadă, inclusiv în data de 6 ianuarie a.c. Domnul președinte Traian Băsescu consideră că aceste declarații aduc prejudicii grave României în calitate de stat membru al Uniunii Europene și NATO. Totodată, aceste declarații sunt incompatibile cu exigențele funcției de prim-ministru într-un stat al Uniunii Europene.

Domnul președinte Traian Băsescu îi cere imperativ domnului prim-ministru Victor-Viorel Ponta să înceteze de îndată orice atac la adresa justiției și să reintre în atribuțiile constituționale ale funcției de prim-ministru. Totodată, domnul președinte Traian Băsescu îi cere public domnului prim-ministru Victor-Viorel Ponta să respecte Acordul de colaborare instituțională între președintele României și prim-ministrul Guvernului, în care elementul central se referă la susținerea independenței justiției
."

Ce riscă Ponta după declaraţiile făcute despre condamnarea lui Năstase

Premierul Victor Ponta a afirmat că Adrian Năstase este un condamnat politic şi o victimă a regimului Băsescu, în condiţiile în care preşedintele Traian Băsescu a instituit din 2005 prin Monica Macovei şi Daniel Morar, principalii săi colaboratori, un sistem, inclusiv prin dosare penale, împotriva adversarilor politici.

Ca răspuns la acuzaţiile aduse de Traian Băsescu, Victor Ponta a declarat că el nu se bate cu justiţia, ci cu Traian Băsescu şi "cu cozile lui de topor".

"Sunt convins că sunteţi alături de mine în bătălia cu regimul Băsescu. Am văzut că nu a înţeles domnul preşedinte, că m-aş bate cu justiţia. Eu nu mă bat cu justiţia, mă bat cu el şi cu cozile lui de topor. Vă rog pe toţi să aveţi curaj şi ştim că, pentru ceea ce ne-au votat oamenii, ce se întâmplă în fiecare zi se va întâmpla în mod sigur până în luna decembrie", a spus Ponta miniştrilor, în şedinţa de guvern.



×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close